Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Niektorým ľuďom skrátili dovolenku v Egypte
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Niektorým ľuďom skrátili dovolenku v Egypte

BRATISLAVA / Ďalší turisti sa vrátili z Egypta. Viacerí boli s dovolenkou spokojní, ale skôr išlo len o tých, ktorí sa nepohybovali mimo rezortu. Ostatní už nemali také príjemné zážitky.

Dušan z Piešťan aj so svojou manželkou sa počas výletu ocitli priamo v centre demonštrácie. "S tým sme išli do toho druhého mesta, že nám nikto nič nepovedal, že niečo sa tam deje a máme byť na hoteli," hovorí Dušanova manželka. "Keď tam vidíte nejaký dav, ktorý pochoduje cez mesto, taxík sa do toho dostane, tak človek nevie, ako to môže dopadnúť," dodáva pán Dušan.

Odporučili im nevychádzať z hotela

Našťastie sa odtiaľ dostali bez vážnejších problémov. Hurghada je od Káhiry vzdialená 450 kilometrov, čo je zhruba vzdialenosť Bratislava - Košice. Prvý pochod sa tam organizoval v piatok, kedy dovolenkárov už nechceli púšťať von z hotelov. "Bolo nám povedané, že o štvrtej už nemáme vychádzať z hotela, tak sme to už ani neskúšali," hovorí dovolenkárka Andrea.

"Ani neodporúčali, neodporúčali, tam boli len také vodné športy a Luxor, to bolo zakázané," hovorí jeden z dovolenkárov. "Pokazená celá dovolenka. Cestovky by mali byť trochu zodpovednejšie a neponúkať zájazdy na poslednú chvíľu také, že prídete do takej situácie," myslí si Dušan.

Skrátená dovolenka

Pre niektorých dovolenkárov sa skončil pobyt v Egypte predčasne. Cestovka ich poslala už na 8. deň domov. "Kvôli tej politickej situácii nám vlastne zrušili dovolenky, nás evakuovali domov," hovorí Dušan.

Domáci sa snažili dovolenkárov presvedčiť, že situácia v letovisku je pokojná, ale tým nebolo všetko jedno. "Obava tam je, jasné, že je," hovorí jeden z dovolenkárov.

Dovolenku si pochvaľovali

Druhá várka Slovákov, priletela z Hurghady v nedeľu ráno. Aj oni majú podobné skúsenosti. Tí, ktorí neboli mimo hotela si dovolenku pochvaľovali, ale v piatok už museli svoj program prispôsobiť aktuálnej situácii. "Vo štvrtok sme boli naposledy vonku," hovorí Daniela.

Je otázne, ako sa situácia v Egypte bude vyvíjať. Každú chvíľu sa môže zmeniť. Každopádne ak demonštrácie budú pokračovať aj v Hurghade, tak Slováci, ktorí tam v piatok v noci odleteli, budú musieť celú dovolenku stráviť len v hoteli. "Sú tam za tých turistov zodpovední, tak asi áno," hovorí Daniela.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy