Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Osadníci zabíjajú naše sliepky na dvore! Hovoria dôchodcovia
Zdielať na

Osadníci zabíjajú naše sliepky na dvore! Hovoria dôchodcovia

KOŠICE / Nedávno prepukol v Košiciach škandál pre múr, ktorý blízko Luníka IX. postavili údajne kvôli obyvateľom tohto neslávneho sídliska. Protestovali proti tomu aktivisti i viaceré organizácie. Na druhej strane, majitelia domov z blízkej Myslavy tento krok privítali. Dúfali, že múr ochráni ich majetok, zvieratá i úrodu.

Dôchodcovia sa nevedia brániť

Problém zvaný Luník IX. Miestni policajti ho poznajú veľmi dobre, ale sú naň prikrátky. Obyvatelia Luníka IX. zneužívajú vek majiteľov domov. Obeťou je aj jeden starček s manželkou, takýto dôchodok si určite nevysnívali. Denne sú ohrození túlajúcimi ľudmi z tohoto neslávneho sídliska. "Bojím sa, ale poviete mi, čo máme robiť? My, starí ľudia, kde pôjdeme?" hovorí so slzami v očiach Margita Hovanová, majiteľka domu pri Luníku IX.

"Stále niečo ukradnú, aj živé zvieratá, napríklad sliepočky," hovorí o svojich nepríjemných skúsenostiach obyvateľ Myslavy. Realita za ich záhradami je naozaj nevídaná. Drzí votrelci vchádzajú na pozemky vo dne aj v noci akoby nič. Dokonca im neprekážajú ani obyvatelia domov. Slabí dôchodcovia sa na nich len bezradne prizerajú.

Prišli a chceli mi zobrať psa

"Tento týždeň tu boli už trikrát! Prišli traja a chceli mi zobrať psa. Čo s tým máme robiť, povedzte nám?" pýtajú sa nešťastní majitelia domu. "Máme vedomosť o pohybe obyvateľov Luníka IX. v okolí Myslavského potoka. Túto oblasť monitorujeme, vykonávame tam preventívne opatrenia," informuje hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Zuzana Kottlerová.

No zatiaľ to týmto dôchodcom nepomohlo. Niektorí sú až takí drzí, že na dvore, kde ukradli sliepky, ich priamo zabíjali. "Všade po celom dvore bolo perie, z toho ako ich zabíjali," opisuje Margita Hovanová. Horúci zemiak z Luníka IX. napokon zostal v rukách polície. Tento problém sa zo dňa na deň nevyrieši. Musela by zrejme zasiahnuť vyššia moc. A tak budú mať dôchodcovia pokoj možno až v hrobe.

Téme sa venuje  reportér Jozef Kačmáry. INFORMÁCIE ONLINE TU.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy