Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Bitka v osade. 70 ľudí sa mlátilo tyčami a sekerami!
Zdielať na

Bitka v osade. 70 ľudí sa mlátilo tyčami a sekerami!

MICHALOVCE / Desiatky policajtov a kukláčov v pondelok obsadili najväčšiu osadu v Michalovciach. Údajne napäté vzťahy dvoch znepriatelených rodín sa vyostrili do obrovských rozmerov. Vzájomné nezhody sa rozhodli riešiť sekerami, lopatami či železnými tyčami.

Hádzali po sebe kamene a sekery

Medzi osadníkmi došlo údajne k ostrej hádke a tá vyburcovala dav k brutálnej bitke. Konflikt sa rozpútal v pondelok krátko po obede. Asi sedemdesiat osadníkov sa na vojnu medzi sebou veľmi dobre pripravilo. Nechýbali železné tyče, či sekery. V hromadnej bitke im nedokázali zabrániť ani policajti.

"Osoby na opakované výzvy policajtov nereagovali a začali sa fyzicky napádať a hádzať po sebe kamene, palice, sekery a podobne," opísala udalosti Jana Mésarová, hovorkyňa polície Košice.

Varovné výstrely aj kukláči

Policajti si s agresívnym davom nevedeli poradiť a tak na pomoc museli prísť aj posily. Zazneli dokonca aj dva varovné výstrely. ""Až po použití varovných výstrelov sa situácia v osade upokojila a skupiny sa rozdelili," dodala Mésarová.

Konflikty medzi znepriatelenými rodinami sa však ani zďaleka neskončili. Poriadne peklo pokračovalo aj neskôr, no to už zasiahli aj ťažkoodenci. "Ešte v ten večer došlo opäť k narušeniu verejného poriadku v osade, kde sa dve skupiny opäť navzájom provokovali a hádzali po sebe rôzne predmety," uviedla Jana Mésaová.

Výtržnosti skončili až v noci

Podľa našich zistení viacerí osadníci utrpeli tržné poranenia, rezné rany, či odreniny. Nikto z nich však neskončil s vážnymi zraneniami. "Michalovskí policajti prijali v tejto súvislosti dve trestné oznámenia pre podozrenie z trestného činu ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania," doplnila Mésarová.

Čo presne bitku vyprovokovalo sme sa nedozvedeli. No policajtom sa až po polnoci nakoniec podarilo rozvášnený dav skrotiť. "Polícia nevylučuje, že voči aktérom tohto incidentu bude vyvodené trestné stíhanie pre prečin výtržníctva," uzavrela Jana Mésarová, hovorkyňa polície Košice.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy