Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Kukláči obsadili osadu. Strhla sa mela
Zdielať na

VIDEO. Kukláči obsadili osadu. Strhla sa mela

MOLDAVA NAD BODVOU / Desiatky policajtov a kukláčov v stredu večer obsadili rómsku osadu v Moldave nad Bodvou. Údajne tam pátrali po hľadaných osobách. Obyvatelia osady však tvrdia, že policajti do ich domov vtrhli bezdôvodne, útočili na ženy aj deti a používali vraj paralyzéry, obušky a slzotvorný plyn!

Obyvatelia nerešpektovali príkazy polície

Potvrdilo sa, že tzv. donucovacie prostriedky skutočne použili, pretože obyvatelia nerešpektovali ich príkazy a kládli odpor. Útoky na nevinných však polícia odmieta.

Obyvatelia osady v Moldave nad Bodvou však hovoria o brutálnych útokoch zo strany polície. Tí tam však mali robiť len raziu zameranú na hľadané osoby. Podľa našich informácií išlo o podozrivých mužov, ktorí mali predtým zaútočiť na hliadku polície, pričom traja policajti skončili v nemocnici. Zadržaných bolo niekoľko mužov.

Podľa osadníkov ale išlo o brutálny útok. "Dostali šoky, kopali, bili hlava nehlava." "Keď ich uvidíte, to poviete, že ich vykopali z hrobu." "Sme sa schovávali s deťmi, lebo to bolo jak vo filme, ako vojna."

Dôvod na raziu? "Taká mela"...

Policajti podľa slov miestnych porozbíjali všetko, čo im prišlo pod ruku a razia im pripomínala druhú svetovú vojnu. "Choďte do bytov, rozbili nám všetko," hovorí jedna z osadníčok. Zdemolované dvere, porozbíjané okná. Toto všetko pripisujú obyvatelia policajtom. Údajne mali biť ľudí aj obuškami, ktoré mali zanechať poranenia na telách.

Podľa našich informácií policajti použili donucovacie prostriedky, keďže obyvatelia osady mali klásť odpor. Ľudia z osady priznali, že pred niekoľkými dňami porozbíjali okná na policajnom aute, ktoré prišlo na kontrolu do osady, keď tu prebiehal koncert. Ten však prerušila bitka. "Boli tam opití a taká mela tam začala, taká väčšia mela a porozbíjali tam okná na policajnom aute," komentovala obyvateľka osady.

Zadržali podozrivých

Zadržaní muži skončili vo vyšetrovacej cele, ich trest určí až vyšetrovateľ.Osadníci tvrdia, že noc prežijú v strachu, prípadne sa pôjdu ukryť k príbuzným...

"Pokiaľ ide o včerajšiu policajnú pátraciu akciu, treba zdôrazniť, že tá bola plánovaná a zameraná na pátranie po hľadaných osobách a hľadaných veciach. Táto akcia bola vykonaná na základe rozhodnutia riaditeľa Okresného riaditeľstva PZ Košice – okolie, ktorý s prihliadnutím na bezpečnostnú situáciu, teda aj na miesta so zvýšeným nápadom trestnej činnosti určil, že pátracia akcia bude vykonaná v dvoch lokalitách – v Moldave nad Bodvou, na Budulovskej ulici a v obci Drienovec," uviedla policajná hovorkyňa košických policajtov Jana Mésarová. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy