Jasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Veľmi horúci bude aj august, tvrdí meteorológ
Zdielať na

Veľmi horúci bude aj august, tvrdí meteorológ

BRATISLAVA / Pripravte sa! V niektorých častiach Slovenska sa môže ručička teplomera vyšplhať poriadne vysoko. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa na sobotu 3. aj na nedeľu 4. augusta.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Pite veľa tekutín a chráňte si hlavu

V sobotu platí výstraha v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trenčianskom, Košickom, Nitrianskom a v Trnavskom kraji od 11:00 do 19:00. Teploty môžu vystúpiť na 33 až 36 stupňov Celzia.

Na nedeľu 4. augusta je výstraha prvého stupňa vyhlásená pre rovnaké kraje ako v sobotu. Horúco bude od 11:00 do 20:00 a bude rovnako teplo, od 33 do 36 stupňov Celzia.

Vysoké teploty sú pre ľudí potenciálne nebezpečné, preto by si mali dávať pri rôznych aktivitách pozor, organizmus môže byť nadmerne zaťažený. Dôsledkom teplôt však môžu vznikať aj požiare.

V pondelok môže kde tu aj zapršať

V pondelok by mal naším územím prechádzať studený zvlnený frontálny systém, ktorý môže priniesť aj nejakú tú búrku. Bude však relatívne teplo aj v nasledujúcich dňoch, v utorok a v stredu sa k nám totiž opäť rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu a teploty budú opäť niekde medzi 30 a 35 stupňami.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy