Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Po miernom ochladení opäť nastupujú horúčavy!
Zdielať na

Po miernom ochladení opäť nastupujú horúčavy!

BRATISLAVA / V stredu očakávame jasno až polojasno, v horských oblastiach prevažne polooblačno.Ojedinele prehánky alebo búrky.

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Vracia sa leto

Najvyššia denná teplota v stredu dosiahne 26 až 31 stupňov, na Orave, Liptove bude chladnejšie okolo 24 stupňov Celzia. Ak sa vyberiete na hory, vo výške 1500 metrov čakajte teplotu okolo 15 stupňov Celzia.

V stredu bude viať prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s, čo je 5 až 20 kilometrov za hodinu. Na juhu stredného Slovenska a v podtatranskej oblasti slabý premenlivý vietor. Predpokladané množstvo zrážok je maximálne 10 milimetrov.

Vo štvrtok možný dážď

"Po prechodnom ochladení, kedy hlavne v utorok a stredu sme sa vytešovali z teplôt pod alebo na hranici 30-tich stupňov Celzia, opäť nastupujú horúčavy," povedala Miriam Jarošová, meteorologička.

Vo štvrtok sa sa vráti horúceho počasie. Teploty očakávame v rozmedzí 27 až 32 stupňov, na severe 22 až 27 stupňov Celzia. Nočná teplota 14 až 19, na Orave, Liptove a Spiši môže ortuť teplomera v noci klesnuť až na 9 stupňov. Tieto príjemne letné teploty, bude však sprevádzať polooblačné počasie, na východe územia v noci oblačné. Ojedinele prehánky, vyskytnúť sa môžu aj búrky, ale najmä v horských oblastiach. 

Najbližších 7 dní bez ochladenia

"Musíme sa opäť pripraviť na vlnu horúčav, ktorá podľa predpovedí zo stredy, sa prehupne aj do budúceho týždňa," uviedla Miriam Jarošová. V piatok oblačnosti ubudne a čaká nás jasné počasie. Denná teplota 29 až 34 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši okolo 27 stupňov Celzia.

Víkend bude opäť veľmi horúci. Zo severnej Afriky bude k nám prúdiť teplý, pôvodom tropický vzduch. Denné teploty dosiahnu úroveň 30 až 35 stupňov, na severe príjemných 28. Meteorológovia očakávajú bezvetrie alebo len slabý premenlivý vietor. "Najbližších 7 dní, na ktoré vieme pripraviť predpoveď počasia, sa výraznejšie ochladenie absolútne neočakáva," dodala Jarošová.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy