Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Tornádo na vlastnej koži. Lietali strechy, stĺpy aj kamión
Zdielať na

Tornádo na vlastnej koži. Lietali strechy, stĺpy aj kamión

MILÁNO / Priemyselná zóna v oblasti Grezzago, provincia Milána, pondelok. Nič netušiaci miestni obyvatelia sa zrazu ocitajú vo víre. Miestom sa prehnalo tornádo, ktoré zachytili na mobilný telefón. Prírodný úkaz po sebe zanechal spúšť a tieto unikátne zábery. Pozrite sa...

Nákladné auto prebúralo stenu

"Boli sme v budove a do steny narazilo nákladné auto. Náraz bol taký silný, že prebúral stenu a zničil všetky okná. My sme nemohli pochopiť, čo sa vlastne deje," povedal zamestnanec priemyselnej oblasti Stefano Grimoldi.

Všade vzduchom lietali trosky z okolitých domov. "Trvalo to možno desať  alebo pätnásť minút. Pozrite sa, tam už nie je ani strecha, žiadne dvere, neostalo nič," dodal Grimoldi. Na miesto prišli hasiči, civilná ochrana aj ostatné záchranné zložky.

Stredne silné tornádo

Hoci neboli hlásené žiadne obete, podľa prvých informácií, sa pri prechode tornáda zranilo 12 ľudí. Na Fujitovej stupnici, ktorá meria intenzitu tornád a na základe spôsobených škôd, odhadujú silu tornáda na približnú triedu F2 alebo F3. Trieda F2 môže dosiahnuť rýchlosť vetra okolo 253 km/h a trieda F3 až 332 km/h. Najvyššou triedou na Fujitovej stupnici, je trieda F5.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy