Jasno
15°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Mám bombu, dajte mi 5 000 eur! Povedal muž v banke
Zdielať na

Mám bombu, dajte mi 5 000 eur! Povedal muž v banke

GIRALTOVCE / V Giraltovciach na východe Slovenska prepadol neznámy muž ďalšiu banku. Starší chlap, ktorého zachytila bezpečnostná kamera však odišiel naprázdno. Nechal tam však obálku, v ktorej mala byť bomba. Banku museli evakuovať.

Tvrdil že má bombu

Giraltovce pondelok 9 hodín ráno. Bezpečnostná kamera nad vchodom jednej z bánk a na obraze muž vo veku asi 60 rokov. Neznámy chlapík vošiel do pobočky banky. Prišiel na pobočku aj s obálkou.

Svoju hrozbu napísal na príkaz na úhradu. Počkal až bude na rade a s lístkom a obálkou pristúpil k okienku. Pracovníčka vzala lístok do ruky a nestačila sa čudovať čo na ňom bolo napísané. "Mám výbušninu, vydajte mi 5000 eur. Do 30 minút nevolajte políciu, inak to vybuchne!"

Muž nebol vôbec maskovaný

Žena za prepážkou zachovala duchaprítomnosť a staršiemu mužovi oznámila čo zjavne nečakal. "Pracovníčka mužovi oznámila, že mu peniaze z technických dôvodov nemôže vydať ihneď, na čo sa muž otočil a odišiel," upresnila Jana Migaľová, hovorkyňa polície Prešov.

Budovu v ktorej pobočka banky sídli evakuovali a na miesto prepadu povolali aj pyrotechnika. Obálku si od odniesli a jej obsah bude podrobený ďalšiemu skúmaniu. Chlapík prišiel do banky skutočne bez jediného náznaku maskovania. "Zúfalstvo? Možno má hypotéku a založený dom," tipujú ľudia na ulici.

Podozrivého muža už zadržali

Neznámi chlapík bol buď bol fakt zúfalý alebo mal neuveriteľnú odvahu. Na druhej strane cesty sídli Mestská polícia. Podľa informácie polície, už v cele policajného zaistenia skončil 61-ročný muž zo Stropkova. Ten má podľa polície na svedomí tento prepad banky. Polícia už v prípade stropkovského dôchodcu podala podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy