Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
VIDEO. Muž v horiacom byte. Zachraňovali ho cez balkón
Zdielať na

VIDEO. Muž v horiacom byte. Zachraňovali ho cez balkón

POPRAD / Na sídlisku Juh v Poprade dnes dopoludnia horel byt. Vo vnútri bol muž, ktorého hasiči vytiahli z dymu a plameňov von. Zranený leží v nemocnici a príčiny požiaru sú zatiaľ neznáme.

Muž bol pri vedomí, ale dezorientovaný

Keď sme prišli na miesto požiaru, jeden z hasičov ošetroval na balkóne muža od dymu. Dal mu na hlavu špeciálny dýchací prístroj. "Bol pri vedomí, ale bol dezorientovaný," povedal Ján Matejbus, veliteľ zásahu hasičov.

Hustý dym stúpajúci z bytu na prvom poschodí, na sídlisku Juh si všimli viacerí. "My sme išli autom a ja hovorím, tu horí. Ja som volal prvý hasičov, pozrel som sa cez okno a videl som menši dym. Vybehli sme po schodoch k bytu, zvonili sme aj búchali, ale nikto neotváral," opisujú udalosti svedkovia požiaru.

Záchranári museli ísť cez balkón

Keď prichádzali hasiči na miesto, muž sa objavil na balkóne. Ale hneď sa vrátil do bytu. Hasiči nezaváhali a rýchlo vošli za ním a muža vytiahli na vzduch. Cez byt ani vonkajšiu chodbu sa už prejsť nedalo. "Požiar bol v štádiu plného rozhorenia," dodal veliťel zásahu.

Medzitým už prišli na miesto aj záchranári z popradskej nemocnice. Nakoľko sa cez byt stále nedalo prejsť, po rebríku vyliezli k zranenému. Kým ho ošetrovali, hasiči požiar uhasili a podarilo sa im uchrániť ostatné byty. "Zásah komplikovala skutočnosť, že na únikovej ceste, boli na oknách odmontované kľučky," upresnil veliteľ zásahu.

Záchranári muža zachraňovali už viac krát

A tak nasadili svoj odvetrávací stroj. Podľa našich informácii bol asi 50-ročný muž v byte v podnájme a býval sám. Je údajne dosť problémový a aj napriek svojim vážnym zdravotným problémom, veľa pije. Záchranári aj hasiči mu už pomáhali niekoľko krát. V novembri 2012 odpadol na balkóne a vďaka pozorným susedom tam nezomrel. Teraz ho záchranári opäť odviezli do popradskej nemocnice.

"Pacient je stabilizovaný, momentálne je mimo ohrozenia života. Utrpel popáleniny v oblasti tváre, rúk a jednej dolnej končatiny. Nadýchal sa splodín dymu," upresnila Sylvia Galajda, hovorkyňa Nemocnice poprad. Byt vyhorel úplne do tla. Prečo začal horieť nie je známe. To bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

tv joj

Súvisiace články

Najčítanejšie správy