Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Požiar na internátoch Ekonomickej univerzity, zachraňovali študentov
Zdielať na

Požiar na internátoch Ekonomickej univerzity, zachraňovali študentov

BRATISLAVA / Hasiči v noci zasahovali v internáte Ekonomickej univerzity na Dolnozemskej ulici v Bratislave, z ktorého sa dymilo. 193 ľudí museli evakuovať.

Študentov z interátu evakuovali

"Na Ekonomickej univerzite v Petržalke došlo k mimoriadnej udalosti. Práve teraz je tam niekoľko sanitiek a požiarnických áut," opísala jedna zo svedkýň v pondelok krátko po 22. hodine.

Hasiči v oficiálnej správe potvrdili, že im okolo pol desiatej večer nahlásili zadymenie internátu na Dolnozemskej ulici. "Na mieste zasahovalo 33 hasičov a 10 cisterien," potvrdila hovorkyňa krajského HaZZ v Bratislave Daniela Kapustová. 

23 študentov museli ošetriť

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Daniely Kapustovej začali horieť sociálne zariadenia na prízemí budovy. Dym stihol zamoriť všetky podlažia, 193 ľudí museli evakuovať. "Na mieste bolo ošetrených 23 študentov," povedala pre noviny.sk Hrášková. 

Nikomu sa nič vážne nestalo. U nikoho sa ani nepotvrdili nebezpečné hodnoty oxidu uhoľnatého v krvi. Približne hodinu po uhasení sa študenti mohli vrátiť do svojich izieb. "V priebehu dňa bude určená príčina požiaru," doplnila Hrášková. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy