Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Deti si vraj chceli opiecť orechy... Pole ľahlo popolom
Zdielať na

Deti si vraj chceli opiecť orechy... Pole ľahlo popolom

KOMÁRNO / 5 hektárov obilia zhorelo v sobotu pri požiari v mestskej časti Komárna – Harčáš. Oheň zrejme založili deti z blízkej sociálnej ubytovne. Stačila iskra a v suchom, veternom počasí oheň spustošil krmivo za viac ako 3-tisíc eur.

5 hektárov ľahlo popolom

Oheň sa v suchom obilí šíril mimoriadne rýchlo, dopomohol k tomu aj silný vietor. "Požiar sťažovali hlavne tieto poveternostné podmienky, ohrozovalo to okolité chatky a tak isto aj jeden rodinný dom, ktorý sa nachádza na konci tohto poľa," informoval Jiří Řáda z HaZZ v Komárne.

Polovica 10 hektárovej parcely ľahla popolom počas niekoľkých minút. Farmár tak prišiel o časť krmiva pre svoj dobytok – okrem finančnej škody vo výške viac ako 3-tisíc eur, mu navyše pribudne ďalší výdavok, krmivo bude musieť kupovať.

Rýchlo na všetko zabudnú

"Už mi motalo v hlave celý týždeň aby sme to čím skôr pokosili, ...to sa dalo očakávať, že sa to stane," hovorí farmár Jozef Ruzicska. "Ja som ich povozil na traktore, aby sa tešili, oni rýchlo zabudnú na všetko, aj ako ich rodičia," pokračuje farmár.

Tí si pokojne užívali tieň pred domom, deti hrajúce sa so zápalkami pri obilí si nevšímali. Aj keď sa ich trestnoprávna rovina, vzhľadom k veku, nedotýka, trest by mal podľa farmára postihnúť iných.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy