Zatiahnuté
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Požiar pri Zohore! Zhorelo tam 100 hektárov pšenice
Zdielať na

Požiar pri Zohore! Zhorelo tam 100 hektárov pšenice

ZOHOR / Pri Zohore horí! Požiar je vidieť aj z diaľnice D2. Pri Zohori má horieť pole s obilím o veľkosti 500 x 800 metrov. Na mieste zatiaľ zasahujú dobrovoľné hasičské jednotky z Malaciek.

Zničených 100 hektárov ozimnej pšenice

Škodu predbežne odhadli na 160 000 eur. "Na mieste sa momentálne nachádza 40 hasičov, pričom požiar pomáhajú likvidovať aj dobrovoľní hasiči a hasiči zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Malackách," uviedla hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.

Premávku medzi obcami Láb a Zohor v malackom okrese už obnovili. Polícia tam okolo poludnia uzavrela cestu, keďže tam hasili požiar na poli. Oheň mal podľa informácii polície zničiť približne 100 hektárov ozimnej pšenice.

Zasahovalo 40 hasičov

"Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci. Príčiny vzniku požiaru budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková. Na mieste sú podľa nej ešte policajti, ktorí tam vykonávajú potrebné úkony.

Pri požiari zasahovalo asi 40 hasičov. Podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Silvie Jančovičovej požiar pomáhali likvidovať aj dobrovoľní hasiči a hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy