Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Hasiči zachraňovali z horiaceho auta rodinu s dvomi malými deťmi
Zdielať na

Hasiči zachraňovali z horiaceho auta rodinu s dvomi malými deťmi

MATEJOVCE / Popradskí hasiči vo štvrtok v noci pomáhali štvorčlennej rodine, ktorej na diaľnici D1 za Matejovcami začalo počas jazdy horieť auto. V aute boli okrem rodičov aj dve deti vo veku 8 a 4 roky.

Požiar nastal v motorovej časti

"V čase nášho príchodu majiteľ vozidla už vozidlo hasil práškovým hasiacim prístrojom," upresnil Marián Lopúch, veliteľ zásahu Hasičský a záchranný zbor Poprad. Hasiči následne požiar dohasili, keď prišla na miesto naša reportérka, auto mladej rodinky už nakladali na vozidlo odťahovej služby. Detičky a ich mama boli zatiaľ v bezpečí hasičského auta.

"Zasekol sa asi automat alebo motor, spod kapoty vyšľahli plamene," povedal vodič auta. "Požiar bol v motorovej časti, našim zásahom sa podaril uchrániť interiér vozidla a aj celú batožinu," dodal veliteľ zásahu.

Hasiči rodine ponúkli odvoz aj nocľah

Pre mladú rodinku, ktorá smerovala z Čiech do Michaloviec, prišla hasičská dodávka. Naši profesionáli boli pripravení postarať sa o všetkých členov. Na hasičskej stanici im ponúkli aj nocľah, rodinka sa napokon rozhodla pre iné riešenie.

Hasiči odviezli rodinku do centrály odťahovej služby, podľa našich informácii tam dali poškodené auto na iné vozidlo odťahovky a do kabíny naložili dvojicu s 8 a 4 ročným dieťaťom. Následne boli odvezení do cieľa ich cesty, do Michaloviec. Napriek tomu, že auto ostalo nepojazdné, dôležité je že rodina stihla pred plameňmi ujsť.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy