Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladík (†23) vošiel do protismeru, vpálil do manželov!
Zdielať na

Mladík (†23) vošiel do protismeru, vpálil do manželov!

ŠURIANKY, ČAKAJOVCE / Tragická nehoda sa stala v pondelok skoro ráno na ceste medzi obcami Čakajovce a Šurianky, okres Nitra. Mladý vodič tu totiž zo zatiaľ nevyjasnených dôvodov prešiel do protismeru, kde sa zrazil s manželským párom. Zatiaľ čo manželia skončili s ťažkými zraneniami v nemocnici, mladík na mieste zraneniam podľahol.

Po náraze z auta vyletel motor

22 ročný Patrik išiel  do práce. Pár kilometrov pred cieľom nevybral  zákrutu a  vletel do cesty oproti idúcej malej dodávke. Autá sa čelne zrazili. "Strhol to prudko do protismeru a odleteli od seba asi 20 metrov ako sa zrazil," povedal svedok nehody.
 

Náraz bol tak silný, že z  auta, ktoré riadil mladík vyletel motor. Do dodávky, v ktorej sedel manželský pár vrazilo zozadu ešte jedno auto. "Ja som nabúral do toho za ním, keď som išiel. To bola sekunda ako sa zrazili," upresnil svedok nehody.

Manželia ostali zakliesnení v aute

Manželov nevedeli po nehode  dostať svedkovia von. Pre hasičov to nebolo tiež  jednoduché. "Na vodičovej strane sme museli odstrániť dvere a potom sme odtláčali karosériu pretože, mal zakliesnené nohy," povedal Juraj Šinkora, veliteľ zásahu HaZZ Nitra.

Mladému vodičovi už nemohli pomôcť ani záchranári. Po zrážke bol na mieste mŕtvy. Vodič druhého auta a jeho manželka skončili so zraneniami v nemocnici. "Majú zlomeniny prvého a druhého stupňa," upresnil kolega zranených manželov.

Mladík údajne nemal zapnutý bezpečnostný pás

Svedkovia tvrdia, že Patrik išiel dosť rýchlo a preto nezvládol zákrutu. Tachometer sa vraj zasekol zhruba na 100 kilometrovej rýchlosti. "Netvrdím, že to je vec rýchlosti, ale sposob jazdy rezanie zátačky," hovorí Jozef Cigáň, súdny znalec z odboru dopravy.

Mladík údajne nemal zapnutý bezpečnostný pás. Je možne, že aj toto sa podpísalo pod jeho smrť. Presné príčiny nehody sú však stále v štádiu vyšetrovania. "Vodič prešiel do protismeru z doposiaľ nezistených príčin," poskytla vyjadrenie Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra .

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

KR PZ Nitra

Súvisiace články

Najčítanejšie správy