Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Požiar muničného skladu, evakuovali 6 500 ľudí
Zdielať na

Požiar muničného skladu, evakuovali 6 500 ľudí

SAMARA / Požiar muničného skladu neďaleko ruského mesta Samara, ktorý vypukol v utorok večer, sa už podarilo lokalizovať a výbuchy munície ustáli.

Evakuovali 6 500 ľudí

Zatiaľ nie je známe, že by niekto prišiel o život. Hlásených je takmer 50 zranených, žiadny vážne. Príčinu explózií, ktoré spôsobili požiare, úrady zatiaľ neoznámili. Lekársku pomoc vyhľadalo podľa médií 48 ľudí. Do nemocníc bolo prevezených 11 osôb, ale len päť z nich má stredne ťažké poranenia. Najvážnejším zranením má byť vraj zlomená noha.

Z nebezpečnej zóny úrady evakuovali takmer 6 500 obyvateľov obce Nagornyj, ktorá leží len dva kilometre od muničného skladu. Podľa agentúry Interfax sa podarilo zachrániť muža, ktorý sa nachádzal v nebezpečnej zóne v dobe, kedy začali munícia explodovať. Reportér televízie Rossija 24 informoval, že počas noci bolo počuť výbuchy takmer každú minútu.

Milióny kusov munície

Podľa ministerstva obrany vybuchovali delostrelecké náboje ráže od 23 do 122 milimetrov. Ich črepiny lietali až do vzdialenosti 1,5 kilometra. Experti pôvodne odhadovali, že explózie potrvajú dva až tri dni. Na mieste boli totiž milióny kusov munície, podľa niektorých zdrojov dokonca až 18 miliónov.

Pri zvládaní ohňa úrady využili aj dve bezpilotné lietadla k bezpečnej obhliadke požiariska. Do hasenia boli nasadené aj dva vrtuľníky a lietadlo Be-200. na vyčistenie terénu armáda povolala ťažkú techniku, vrátane protipožiarneho tanku.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy