Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Čonkovci smerujú do Anglicka. Aj s deťmi!
Zdielať na

Čonkovci smerujú do Anglicka. Aj s deťmi!

BREKOV / Manželia z Brekova, ktorí v Anglicku takmer prišli o svoje deti, šokujú. Znova chcú riskovať a odcestovať do Veľkej Británie. Samko, Miško, Sebastián, Barborka a vtedy iba trojtýždňová Sofia - päť detí, ktoré zobrala britská sociálka. Rodičia ich nevideli celé týždne. Ich prípad bol prvým, na ktorý upozornila televízia JOJ. Po náročnom boji, ktorý sledovalo celé Slovensko, im britský súd nakoniec deti vrátil.

Po ťažkom boji, deti získali

Zhruba pred rokom odišla tehotná Veronika s manželom a štyrmi deťmi do Anglicka.  Keďže sa im nepodarilo zohnať si prácu, britské sociálne úrady zasiahli. Zobrali im všetky deti, dokonca aj trojtýždňovú Sofiu, ktorá sa narodila už v Anglicku, krátko po príchode.

Čonkovci sa vtedy ocitli na dne, nemali kde bývať, nemali prácu a nevedeli ani slovo po anglicky. Po ťažkom boji sa im nakoniec podarilo deti získať späť. Napriek bolesti, ktorú v tejto krajine prežili sa chystajú urobiť ďalší riskantný krok v živote.

Nedá sa tu žiť, risknem to

"Nech nejde do Anglicka, lebo keď jej deti vezmú, čo má z toho," hovorí Veronikina švagriná. "Ja sa aj bojím, ale riskla by som to, lebo tu sa žiť nedá, ťažko," dodáva Veronika.

Veronika predpokladá, že jej manžel by mohol vycestovať do Anglicka už budúci týždeň. Keď im zabezpečí bývanie, na cestu sa vydá aj ona so všetkými deťmi.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy