Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dobojované! Deti Čonkovcov sa vrátia domov
Zdielať na

Dobojované! Deti Čonkovcov sa vrátia domov

Rodina Čonkovcov môže oslavovať! Okresnú súd v Humennom rozhodol o zrušení predbežného opatrenia, ktorým po návrate rodiny z Veľkej Británie poslal deti do krízového strediska vo vranove nad Topľou.

Znamená to, že deti Veroniky Čonkovej a Miroslava Goroľa sa budú môcť vrátiť do svojej rodiny. Stane sa tak, ak sa nikto proti rozhodnutiu súdu neodvolá a po doručení súdneho rozhodnutia zúčastneným stranám.

Jeden z najkrajších dní v živote

Čonkovci tak prežívajú jeden z najkrajších dní svojho života. Súd rozhodol, že deti zostávajú doma na stálo. "Ju chceli kúpiť a mi ju nedali. To je naša, nie Sofia?" hovorí šťastná matka detí Veronika Čonková. 

Vety v rozhodnutí súdu sú pre Veroniku tie najkrajšie, aké kedy počula. "Okresný súd v Humennom dnes uznesením rozhodol tak, že zrušil uznesenie o predbežnom umiestnení maloletých detí v krízovom centre vo Vranove nad Topľou," uviedol hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Krpač: Som z toho nadšený

Rodičia tak mohli svoje deti opäť vystískať. Spontánne túto informáciu zatelefonovali aj reportérovi JOJky Martinovi Krpačovi. Ten sa nachádza opäť vo Veľkej Británii. "To je krásna správa. To ste ma veľmi potešili. To som úplne bez slov a som z toho veľmi nadšený," povedal Martin.

Radosť je prepletená aj so smútkom. Veronika Čonková a Miroslav Grgoľ na svojich deťoch badajú, že nie sú ako pred tým. Rodičia sú však vychovaní ako najlepšie vedia. Aj keď sú momentálne na mizine. "Darmo, že ich mám desať, ale všetkých ľúbim do jedného. To sú moje, ja ich vychovám," dodala Veronika Čonková.

Chronológia prípadu

Veronika Čonková a Miroslav Goroľ odišli do Británie spolu so štyrmi deťmi za prácou. Piate sa im narodilo už v Británii. Prácu sa im nepodarilo zohnať, a tak zasiahli britské sociálne úrady, ktoré im deti zobrali. Na ich prípad upozornila televízia JOJ, vďaka čomu sa začalo angažovať aj Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže. Súd o tom, že sa deti Čonkovcov môžu vrátiť na Slovensko, rozhodol 21. septembra.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články