Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Záškoláctvo odrobia rodičia verejnými prácami
Zdielať na

Záškoláctvo odrobia rodičia verejnými prácami

LUŽIANKY / Manželom z Lužianok pri Nitre hrozil trest až do piatich rokov väzenia za to, že ich dcéra odmietala chodiť do školy. Rodičia ju nevedeli nijako prinútiť, aby prestala so záškoláctvom a celý prípad mal dohru až na súde.

Vymeškala takmer 300 hodín

"Dostala aj bitku, aj sme jej nadávali ale čo, nepomohli sme si," vysvetľuje otec dievčaťa, Ernest. Dievča, ktoré ma teraz sedemnásť rokov sľubovalo učiteľom v škole a aj svojim rodičom, že sa polepší. Bez ospravedlnenia ale vymeškala takmer tristo hodín. Podľa zákona za jej dochádzku teraz zodpovedajú rodičia až do jej plnoletosti.

"Ona do školy išla, my sme mysleli, že je v škole, ale pri tom nebola," opisuje otec. Dominikini rodičia boli zúfalí. Nad svojou dcérou stratili kontrolu a nevedeli nájsť spôsob, ako by ju mohli prinútiť, aby začala chodiť do školy.

Vlastnú dcéru nemôžem udrieť

"Čo môžem, nič. Uderím ju, dcéra ma udá zavrú ma a čo mám z toho nič. Taký je zákon dneska špatný, že nemôže vlastné decko človek uderiť," pokračuje Ernest. Okresný súd odsúdil oboch rodičov na trest povinnej práce. Pravdepodobne ho budú vykonávať v obci, z ktorej pochádzajú. Obaja rodičia s týmto trestom súhlasili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ilustračná foto

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy