Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Novinárka odhaľuje praktiky tajných, skončila na výsluchu!
Zdielať na

Novinárka odhaľuje praktiky tajných, skončila na výsluchu!

BRATISLAVA / Vieme o vás všetko! Aj o vašej rodine. Aj tak by sa dali zjednodušiť udalosti, ktoré sa odohrali na policajnej stanici. Skončila tam novinárka, ktorá odhaľuje praktiky slovenských tajných v rezorte ministra Martina Glvača (Smer-SD). Išlo o policajné zastrašovanie, hovorí.

Vedeli aj to, že je matkou...

Redaktorka Hospodárskych novín Martina Ruttkayová Tvardzíková išla minulý týždeň na policajné prezídium odovzdať časť tajných materiálov, týkajúcich sa tunelovania Vojenského spravodajstva, ktoré dostala.

Podľa denníka Sme namiesto formálneho úkonu, ktorý by mal trvať pár minút, ju vraj čakal prísny výsluch, počas ktorého na ňu policajti tlačili, aby im vyzradila, kto jej materiál dal. „Jeden z nich sa opýtal, či mi ako matke dieťaťa stojí za to stretávať sa s osobou, ako je Roman M. Keď som sa opýtala, ako to myslí, povedal, že M. je predsa trestne stíhaný,“ opísala výsluch denníku Sme.

Zastrašiť chcú každého, čo vie

Policajti podľa Sme zobrali Ruttkayovej Tvardzíkovej odtlačky prstov aj DNA na porovnanie s obálkou, v ktorej im dokument odovzdala. Z výsluchu podľa nej vyplynulo, že policajti sledovali Romana M., vedeli kedy, na akom aute sa s ním stretla, kedy s ním telefonovala. Žiadali od nej e-mailovú komunikáciu s ním a keď im ju odmietla dať, povedali, že si ju zoženú príkazom. „Každého, kto niečo vie, chcú zastrašiť,“ opísala Sme.

V utorok jej tiež podľa jej slov policajný prezident Tibor Gašpar odporučil, aby sa prípadu už nevenovala. VIAC TU.

"Odporúčanie" od policajného prezidenta

„Povedal som jej, že vo veci, kde je zainteresovaná ako svedok, by bolo vhodnejšie, aby noviny poverili niektorého z jej kolegov. V druhej časti, ktorá sa týka podozrení z tunelovania, jej poskytujeme informácie ako všetkým ostatným,“ povedal Gašpar. 

Roman Mikulec je bývalý riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby. Cez víkend mu polícia prehľadala auto, v ktorom údajne našla utajované dokumenty, a na dva dni ho zadržala. Teraz je obvinený z ohrozenia utajovanej skutočnosti. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy