Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po prehliadke Mikulcovho auta zadržali jednu osobu
Zdielať na

Po prehliadke Mikulcovho auta zadržali jednu osobu

BRATISLAVA / Po sobotňajšej prehliadke aute bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Romana Mikulca bola zadržaná jedna osoba. Jej identitu špeciálna prokuratúra nepotvrdila, ale podľa zdrojov oboznámených s problematikou údajne ide o Mikulca.

Pri prehliadke auta zaistili tajné materiály

Toho po prehliadke auta policajti vzali na výsluch. "Vyhodnocujú sa zaistené materiály, ktoré sa našli pri prehliadke vozidla. V súvislosti s týmito úkonmi bola zadržaná jedna osoba a v zákonom stanovej lehote bude rozhodnuté vo vzťahu k tejto osobe o ďalšom postupe," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Už v sobotu informovala, že zaistené materiály sú pod stupňom utajenia dôverné a vyhradené.

SaS: Vníma to ako zastrašovanie svedkov

Strana SaS označila policajné zadržanie Mikulca za zlovestný signál o snahe zastrašovať svedkov. S rovnakými obavami strana sleduje dnešné predvedenie jeho priateľky, vojačky Kataríny Svrčekovej. Strana SaS hovorí, že postupy, keď sa zo svedkov na základe vyfabrikovaných dôkazov stávajú prenasledovaní, sú vlastné orgánom činným v trestnom konaní, ktoré sa pohybujú mimo práva a slúžia zlu. 

Poslanec parlamentu Alojz Hlina vyzval ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) aby vydal vyhlásenie, že počas procesných úkonov v prípade bývalého riaditeľa VSS Mikulca nedochádza k porušovaniu jeho práv a všetky úkony sú nevyhnutné a to v takom rozsahu, ako ich v súčasnosti realizujú.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy