Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
AUTENTICKÉ ZÁBERY. Takto si šialenci užívali rozvodnený Dunaj
Zdielať na

AUTENTICKÉ ZÁBERY. Takto si šialenci užívali rozvodnený Dunaj

BRATISLAVA / Šialenci! Aj toto si povedali mnohí po čine troch mužov, ktorých zrejme rozvodnený Dunaj vôbec nevystrašil. Naopak, jeho rozvodnený tok zobrali ako výzvu, spustili sa a skočili. Mali však viac šťastia ako rozumu, ich dobrodružstvo totiž skončilo bez zranení a z Dunaja ich vyťahovali záchranári... Pozrite sa!

UPOZORNENIE: Videozáznam je autentickou verziou bez zásahu redakcie, záznam nie je vhodný pre maloletých a mladistvých čitateľov.

Dobrodružstvo v Dunaji

"Riskovali svoje životy, pretože tá voda je nepredvídateľná. Plávajú v nej obrovské kusy dreva, kameňa, táto voda berie so sebou všetko. Prežiť v takejto vode je otázkou šťastia, v tomto prípade to, našťastie, dopadlo dobre," komentoval "odvahu" troch mužov minister vnútra Robert Kaliňák. Popísal tak aj nástrahy, ktoré dobrodružstvo mužov mohli veľmi ľahko zmeniť na boj o život či tragédiu.

Šialenci sa však ustarosteným Slovenskom nenechali zničiť svoj plán skočiť a zaplávať si v takomto Dunaji. Dokonca aj keď im hasiči prišli na pomoc, odmietli ich. Nechali sa unášať silným prúdom, kričali, mávali na pozdrav. Mužov napokon vytiahli pri Micherovej zátoke.

Zatiaľ čo jedni plačú nad zničeným majetkom...

Rozvodnený Dunaj v predchádzajúcom týždni totiž stál mnohých ľudí nielen v Bratislave nemalé peniaze, ak nie celý majetok. Ohrozil hlavné mesto, znečistil a zničil domy v Devíne a zaktivizoval celé Slovensko. Vrásky na tvárach vytvoril aj obciam na juhu Slovenska a naposledy aj v Štúrove či Komárne, keď miesto pokojného vyčkania momentu kulminácie muselo množstvo dobrovoľníkov riešiť problémy na hrádzach, priesaky či vývery.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy