Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Chatári v Bodíkoch sú nešťastní. Vracia sa k nim smetie
Zdielať na

Chatári v Bodíkoch sú nešťastní. Vracia sa k nim smetie

BODÍKY / Chatári v Bodíkoch v povodí Dunaja sú nešťastní. Pred záplavami odpratali z pozemkov nepotrebný odpad do kontajnerov, no staré harabury sa k nim vrátili samé. Uvidíte ako. Aby toho nebolo málo, dedinčania sa obávajú aj toho, že na postreky pred rojacimi sa komármi štát nebude mať dostatok peňazí.

Spodná voda zamestnáva vodičov

Napriek poklesu hladiny Dunaja hasičov, v Gabčíkove zamestnáva zvýšená hladina spodnej vody. Pri reštaurácii v blízkosti starého koryta Dunaja zasahuje niekoľko hasičských jednotiek s tromi veľkokapacitnými čerpadlami z Dunajskej Stredy, Senice a z Trnavy. "Sú podporou pre stacionárne čerpadlá, ktoré majú za úlohu znížiť hladinu spodných vôd v danej lokalite,“ vysvetlil hovorca hasičov v Trnavskom kraji Marián Hruška.

Medzi obcami Trhová Hradská a Sap už otvorili cestu. V ďalších okresoch Trnavského kraja vrátane okresov v povodí rieky Morava zaznamenali hasiči mierny pokles hladiny na všetkých vodných tokoch.

Úsek medzi Gabčíkovom a Bodíkmi je uzavretý

V okrese Dunajská Streda naďalej zostáva neprejazdný most Medveďov - Vámoszabadi, bývalý hraničný priechod s Maďarskou republikou. Uzatvorený je tiež úsek cesty od Vodného diela Gabčíkovo po Bodíky a asi dvojkilometrový úsek cesty medzi obcami Sap a Medveďov.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy