Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Študenti strávili 28 hodín pri čítaní kníh. Urobili rekord
Zdielať na

Študenti strávili 28 hodín pri čítaní kníh. Urobili rekord

KOMÁRNO / Rozhodli sa pokoriť existujúci rekord. A tak neváhali stráviť v škole 28 hodín nepretržitým čítaním. Študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Komárne to dokázali, okrem výdatného spánku ich teraz čaká aj zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Čítali 13 kníh

Pre 86 budúcich ekonómov bol maratón súčasne pokusom o pokorenie existujúceho slovenského rekordu, na ten sa bolo treba poriadne pripraviť.  "Doma som sa pobalila, išla som skorej spať," opisuje svoju prípravu študentka.

Čítalo sa 13 spoločne vybraných slovenských aj maďarských knižiek. Samozrejme nechýbalo ani povinné čítanie. "Každý z nich si sadne za maturitný stôl a pracovať s tými knihami musí," povedala organizátorka a slovenčinárka Klaudia Kováč.

Za 1 680 minút prečítali 1 222 strán

Nočnú únavu zaháňali aj vypustením lampiónov šťastia, to aby sa rekord podaril. Na rozhýbanie stuhnutého tela a zvýšenie pozornosti zas sadla marcová guľovačka ako uliata. "Myslíme si, že takouto formou, dokážeme tieto deti, ktoré žijú vo svete počítačov, internetu a techniky troška pripútať ku knihe," dodáva Kováč.

Na presné poludnie sa nový slovenský rekord naplnil! Študentov z Komárna, ktorí za 1 680 minút prečítali 1 222 stránok z kníh, tak čaká zápis do Slovenskej knihy rekordov.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy