Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ivana Boórová si Samka a Martinka dočasne vybojovala
Zdielať na

Ivana Boórová si Samka a Martinka dočasne vybojovala

TRNAVA / Krajský súd v Trnave v prípade maloletých detí Ivany Boórovej svojím rozhodnutím zrušil uznesenie Okresného súdu Dunajská Streda a dočasne zveril deti do osobnej starostlivosti matky. Informovala o tom hovorkyňa súdu Barbora Hergottová.

Deti v dočasnej starostlivosti matky

Boórová sa na súde v Dunajskej Strede domáhala predbežného opatrenia, ktorým by jej súd Samuela a Martina zveril do rozvodu manželstva, zároveň žiadala upraviť styk otca s maloletými deťmi, ako aj jeho vyživovaciu povinnosť voči deťom.

Prvostupňový súd jej návrh zamietol s tým, že nijako nepreukázala, že má pre deti vytvorené vhodné podmienky. Súdu prekážalo, že matka nepovedala, ako má zabezpečené bývanie a ako bude zabezpečovať starostlivosť o deti.

Ivana svoje deti dlhý čas nevidela

Slovenke Ivane Boórovej deti pred viac ako dvoma rokmi odobrala anglická sociálna služba Social Service a rozhodla o ich adopcii. Stalo sa tak po tom, ako s jedným z nich matka navštívila lekára, ktorý sociálnu službu upozornil na podozrenie zo sexuálneho zneužitia. Podľa matky však na súde vypovedala lekárka, ktorá jej syna Martina nikdy nevidela.

Tému pochybných adopcií otvorila televízia JOJ. Stará mama chlapcov s odstupom času dosiahla otvorenie prípadu, ktoré viedlo k získaniu chlapcov do vlastnej opatery na Slovensku. Adopciami slovenských detí vo Veľkej Británii sa zaoberalo aj slovenské ministerstvo zahraničných vecí a rodiny, ale aj britská jurisdikcia, VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy