Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
FOTOREPORTÁŽ. Prípad Ivany Boórovej, boj začína odznova...
Zdielať na

FOTOREPORTÁŽ. Prípad Ivany Boórovej, boj začína odznova...

PIEŠŤANY / Slovenská verejnosť bola až doteraz ušetrená sporu rodičov Martinka a Samka Boórovcov. Zašlo to však už tak ďaleko, že sa podrobnosti o tejto rodine predsa len dozviete. Chlapci totiž v Anglicku museli prejsť tŕnistú cestu až k matke a na Slovensko. Teraz musia čeliť traume číslo dva....

FOTOGALÉRIA Z VÝROBY REPORTÁŽE, FOTO: VIKTOR ŠELESTÁK

Otec sa vyhrážal násilím

"Obťažuje nás SMS-kami, obťažuje nás telefónom už aj do práce. Trieskal na dvere, deti z toho nespali. Boja sa ísť von." Tak presne takto sa má podľa slov babičky Martinka a Samka správať po návrate na Slovensko ich otec Vladimír Boór.

"V piatok trieskal na dvere. V pondelok, utorok chodil okolo domu a dnes ráno si ma počkal pred domom... Vyhrážal sa, že nám ruky, nohy doláme. Aj svojmu synovi. Teraz, keď sa má tešiť, že má deti doma," hovorí Eleonóra Študencová.

Martinko má panický strach

Podľa našich informácií síce žije otec chlapcov v Piešťanoch, do Šamorína však nechodí len na stretnutia s deťmi. U staršieho Martinka dokonca panický strach potvrdili aj psychológovia. Pani Študencová bola už aj na polícii. Spýtali sme sa na to aj samotného Boóra po stretnutí s chlapcami. Nič však nepovedal a vyhrážky odmietol.

Podľa nezávislej psychologičky môžu deti takéto spory poznačiť na celý život. Napätie totiž prichádza v čase, keď potrebujú pokoj a podľa posudku aj objatie svojej matky. "Každá takáto vyhrážka musí byť naozaj braná veľmi vážne. Hlavne pokiaľ je adresovaná deťom," upozorňuje psychologička Monika Longauerová. Vraj by mali spozornieť všetky dotknuté orgány.

Kolotoč sporov sa točí a točí

"Je potrebné, aby súdy urýchlene vyriešili situáciu a upravili vzťah rodičov, pretože pojednávanie vytýčili rozvodové až na jún," hovorí aj zástupkyňa Slovenska pred Európskym súdom pre ľudské práva Marica Pirošíková. Súd o deti, rozvodový súd, právnici, psychológovia, sociálka, polícia. Rodina Ivany Boórovej sa akoby vrátila späť na začiatok...

Téme sa venuje reportér Dárius Haraksin. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy