Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Samozvaný generál = pokuta len 99 eur...
Zdielať na

Samozvaný generál = pokuta len 99 eur...

Už sme vás informovali o generálovi, ktorý generálom nie je a nikdy nebol. Muž sa touto hodnosťou nechal oslovovať verejne. Tvrdí, že je členom medzinárodného výboru pre boj s organizovaným zločinom, ktorý vojenské hodnosti svojim členom udeľuje. Vojenskými hodnosťami sa v tejto spoločnosti pýši na slovensku viacero samozvaných vojakov.

Pokuta? 99 eur...

Jozef Zaťko. Má svoju organizáciu, v ktorej udeľuje a bude udeľovať svojim členom vojenské hodnosti. Reportáž, ktorú sme urobili o tomto mužovi si všimlo aj ministerstvo obrany a na používanie vojenských hodností v jeho spoločnosti reaguje takto.

"Neoprávnené používanie vojenskej hodnosti nie je v zákone priamo upravené. V zmysle zákona o priestupkoch je možné takejto osobe možné udeliť pokutu vo výške 99 eur. Je však potrebné preukázať úmyselné konanie," informovala hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková. Podobný problém môže nastať aj pri neoprávnenom používaní akademických titulov.

Ministerstvo školstva tvrdí, že taktiež nejde o závažný trestný čin, skôr o priestupok, ktorý sa riadi zákonnými normami. Avšak je taktiež dôležité preukázať úmysel.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy