Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prepis listu starostu Bernolákova: Váš redaktor ma napadol!
Zdielať na

Prepis listu starostu Bernolákova: Váš redaktor ma napadol!

Redaktor TV JOJ Samuel Migaľ bol v piatok nakrúcať reportáž v Bernolákove neďaleko Bratislavy. Potreboval však k nej vyjadrenie jeho starostu. Napriek niekoľkým pokusom mu Ľubomír Poór rozhovor neposkytol. No do redakcie po odmietnutiach poslal list. Tvrdí, že ho redaktor fyzicky napadol a spôsobil mu bolestivé zranenia. Incident zaznamenal aj kameraman... Pozrite si údajný útok!

Nepríjemné otázky a útek

"Kde ste zobral 240 tisíc eur, ktoré ste minuli za reklamu a ktoré ste dostali zmluvne? Prečo sa s nami nechcete rozprávať? Toto je jednanie starostu? Toto je jednanie starostu dediny?" Presne takto zneli slová reportéra Sama Migaľa, keď si prišiel do Bernolákova po rozhovor s jeho starostom Ľubomírom Poórom.

Prvá reakcia starostu však bola negatívna voči kamere a následne útek a zabuchnutie dverí. Odpovede na otázky sa tak reportér nedozvedel. Následne nám však do redakcie prišiel od toho istého starostu list, v ktorom sa na správanie sťažuje a rozpráva o ňom ako o útoku na verejného činiteľa. Išlo ale skutočne o útok? Posúďte sami!

Útok na verejného činiteľa?

Celú reportáž na tému ktorej sa Samo venoval prinesieme, keď budeme mať stanovisko všetkých zainteresovaných strán a aj samotného starostu, ktorý ho prisľúbil na pondelok.

Tu je doslovný prepis listu od starostu Bernolákova

Váž. Televízia JOJ!

Dňa 1. februára 2013 hodinách som bol oslovený, či lepšie povedané prepadnutý Vaším redaktorom pánom Migálom bez toho, aby akýmkoľvek spôsobom avizoval svoj príchod, ani nekonkretizoval okruh otázok.

Napriek tomu, že som mu povedal, že som ochotný s ním komunikovať v pondelok, na základe dohodnutého termínu, lebo veľmi ponáhlam to z dôvodu váž. rodinných dôvodov, bol arogantný a drzý, dokonca ma fyzicky napadol, a to atakovaním, a to tak, že ma udrel dverami na budove Obecného úradu, ako sa snažil neoprávnene vniknúť do budovy a spôsobil ma bolestivé zranenie na ruke.

Týmto dávam zásadný nesúhlas na odvysielanie akejkoľvek komunikácie bez autorizácie, a to v zmysle tlačového zákona. Jeho konanie považujem za zásah do mojich občianskych práv a mojej dobrej povesti a súčasne zvážim môj ďalší právny postup vo veci, či sa nejednalo o útok na verejného činiteľa.

Upozorňujem, že celý incident je zdokladovaný na zázname bezpečnostných kamier a bol prítomný aj príslušník obecnej polície.

Pokiaľ Vaša televízia odvysiela tento incident, bude to zrejme  dôkaz o útoku na verejného činiteľa a aj ako Vaša televízia postupuje pri získavaní televíznych „senzácií“.

Celú vec som odovzdal na posúdenie môjmu právnemu zástupcovi na ďalšie konanie. Samozrejme, ako som už písal, som ochotný na základe dohodnutého termínu ako i okruhu otázok vzhľadom na moju značnú pracovnú vyťaženosť poskytnúť relevantné informácie na položené otázky.

Očakávam Vaše vyjadrenie k celej veci a vyrozumenie ako ste s prípadom nakladali.

Ľubomír  Poór
starosta obce
Bernolákovo
tel:  02 4599 3920

OBEC Bernolákovo
Hlavná 111
900 27 Bernolákovo

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. TU NÁJDETE INFORMÁCIE ONLINE A VYJADRITE SVOJ NÁZOR!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy