Oblačno
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Plačúca ikona Ježiša. Miroslava aj vďaka nej lieči
Zdielať na

Plačúca ikona Ježiša. Miroslava aj vďaka nej lieči

V malej ukrajinskej dedinke sa vraj dejú zázraky. V izbe mladej dievčiny začala ikona Ježiša Krista plakať. Tento zvláštny jav sa opakuje každý piatok. Z ikony vyteká záhadný olej, ktorý cirkev pokladá za myro. Veriaci veria, že sa tu uzdravilo už množstvo chorých. Aj ženy, ktoré roky nemohli otehotnieť, teraz čakajú bábätká...

Dievča z Ukrajiny, ktorému ikona patrí dokáže čítať myšlienky a má prorocké sny, my sme sa ňou stretli. Jednoducho zázrak... inak si totiž tento úkaz miestni obyvatelia nevedia vysvetliť. Odkedy začalo z ikony Ježiša Krista vytekať myro, na miesto prichádzajú ľudia z celej krajiny.

Z ikony začal vytekať voňavý olej

"Ja som veľmi silno plakala, dívala som sa na ikonku a prosila som Boha. Prepáč, nám všetko, čo sme zhrešili," hovorí Miroslava. Zrazu sa však na ikone objavila rosa a potom začal vytekať voňavý olej, ktorý sa nazýva myro. Po celom dome sa šírila vôňa ako v kostole.

"Ja som takto sedela a modlila sa, moje lakte sa zdvihli zo stola a vzniesla som sa do vzduchu," hovorí Miroslava. "Dieťa, nikomu to nehovor, lebo si o nás budú myslieť, že sme nenormálni," dopĺňa ju babka.

Ikonu umiestnili v miestnej cirkvi

Ikonu sa rozhodli ukázať miestnemu kňazovi. Chýr o tejto nezvyčajnej udalosti sa rýchlo rozšíril po celej Ukrajine. Do dediny začali prichádzať masy ľudí. "Na deň som prijímala 800 ľudí, 800 aj viac," hovorí Miroslava.

Cirkev dala ikonu na expertízu a nakoniec oficiálne uznala, že nejde o podvod. Preto sa rozhodli umiestniť ju v miestnej  cerkvi. V momente, keď ju kňaz bral z Mirkinej izby, dievča sa rozplakalo. V tej istej chvíli začalo z ikony vytekať obrovské množstvo oleja.

Vyliečila chorého chlapca

Mladému dievčaťu sa odvtedy zmenil život. Veriaci za ňou prichádzajú s prosbami o uzdravenie. Nedávno ju navštívili rodičia s päťročným synčekom.
"On nerozpráva, on neje, on nespí, on sa nehýbe. Ja som ho z celej sily chytila za ruku. On vstal a povedal, mamka daj mi jesť," dodáva Miroslava.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy