Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Žena (58) tvrdí, že je Ježišov posol. A tak lieči ľudí. Za peniaze...
Zdielať na

Žena (58) tvrdí, že je Ježišov posol. A tak lieči ľudí. Za peniaze...

Podvodníčka z Rožňavy prišla na nový, ale o to cynickejší spôsob, ako obrať o peniaze a cennosti chorých a starších ľudí. 58-ročná žena o sebe hovorí ako o Ježišovom poslovi, ktorý jej dal schopnosť liečiť. Pod zámienkou vyliečenia od veriacich vypýta peniaze, ale aj zlato, ktoré údajne nechá na oltári v kostole, až kým sa neuzdravia. Jednu dôchodkyňu tak obrala o viac ako 2000 eur a zlaté prstene.

Údajná liečiteľka má zneužívať vieru ľudí v Boha, keďže im tvrdí, že vyliečiť ich ju poslal sám Ježiš. "Vravela, že ju poslal Ježiš. A keďže som veriaca, tak som jej uverila, že budem zdravá," hovorí oklamaná pani.

Stále pýtala peniaze. Aj prstene

Staršej žene tiež mala prikázať, aby jej vo fľaštičke s vlastným močom priniesla peniaze, čím ju uzdraví. "Stále len pýtala peniaze. 100 eur, 150, 170, 20...," dodáva nešťastná pani. "Akonáhle človek pýta odmenu za niečo, čo dáva pán Boh tomu človeku, tak tam vzniká veľké podozrenie, ža pán Boh toho človeka vôbec neposiela," ponúka svoj názor evanjelický farár Jerguš Olejár.

Okrem peňazí však od dôchodkyne pod zámienkou vyliečenia mala vypýtať aj zlaté prstene. "Vraj sa Ježiš hnevá na prstene a tak mi zobrala obidva." Evanjelický farár Jerguš Olejár: "Zneužívať Božie meno je ďaleko, ďaleko, ďaleko v rozpore s tým, cirkev hlása."

Inak vraj zdochne...

Staršiu ženu s podlomeným zdravým, ale aj psychikou, podvodníčka vystrašila aj tým, že na ňu pošle zlých duchov. "Lebo inak zdochneš, povedala mi. Mám strach," hovorí nešťastná pani. "Rožňavskí policajti páchateľku vypátrali a následne z prečinu podvodu obvinili 58-ročnú ženu," informuje hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó.

Údajnú liečiteľku sme sa pokúšali nájsť aj my, doma však nebola a jej dcéra s nami na túto tému hovoriť nechcela. Ľudia, ktorí ženu poznajú, ale o jej liečiteľských schopnostiach nič nevedia. Poznajú ju však ako podvodníčku, ktorá pod zámienkou vyliečenia a viery v Boha už okradla niekoľko ľudí. "Zobrala od nich peniaze ako preddavok za to, že ich vylieči a potom zmizla."

Podvodníčke hrozia 2 roky

Prípadom sa už zaoberajú aj policajti. Nielen oni, ale aj oklamaná žena, žiadajú ľudí, aby takýmto údajným liečiteľom neverili a ak už boli oklamaní, aby to nahlásili polícii. Oklamaná žena: "Nemajte strach, lebo dopadnete ešte horšie ako ja!" Hovorca KR PZ Košice Alexander Szabó: "V prípade dokázania viny jej za tento skutok hrozí až 2-ročné väzenie."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Obraz_Ježiš_starší ľudia

isifa.com - ilustračné foto

Súvisiace články

Najčítanejšie správy