Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cecíliin Ježiš je už všade. Z vylepšeného obrazu je fenomén
Zdielať na

Cecíliin Ježiš je už všade. Z vylepšeného obrazu je fenomén

Novodobá štýlová reštaurátorka. Aj takto nazýva svet dôchodkyňu zo Španielska, ktorá sama "premaľovala" 100-ročnú fresku Ježiša v miestnom kostole. Pod jej štetcom však celé dielo nabralo úplne iný výraz. No a kým mnohé podobné kauzy zväčša onedlho prehrmia, z pani Cecílie sa práve naopak každým dňom stáva väčšia a väčšia celebrita.

Chcela to vylepšiť, no nepodarilo sa

"Farár ma o to požiadal. Ako by som niečo také mohla urobiť bez jeho dovolenia?," tvrdí reštaurátorka. To však ešte nikto netušil, že - teraz už skôr úplne nové - ako ,,zreštaurované" dielo pani Cecílie zaplní internet, sociálne siete a zaujme ľudí po celom svete.

"Ten samotný výtvor je tak milý, tá pani to neurobila naschvál, ona to chcela vylepšiť a bohužiaľ jej to vyšlo tak, ako jej to vyšlo a to zrejme ľudí oslovuje a to sa im páči," tvrdí sociológ PhDr. Bohumil Búzik, PhD. Povedzme si úprimne, každému z nás sa neraz stalo, že sme chceli urobiť veci lepšími, no výsledok bol pravý opak.

Spontánne udala nový štýl

"Medzi ľudmi sa najčastejšie šíria takéto bizarné správy a zaujímavosti, na ktoré sa s radosťou kliká a odporúča dalej," povedal IT špecialista Martin Drobný. Okrem takýchto obrazov však internet zahrnuli aj ďalšie nápady, napríklad v podobe potlače na tričká. Jednoducho povedané, pani Cecília náhodne a spontánne udala nový štýl.

Freska už inšpirovala aj programátorov. Vytvorili aplikáciu, kde sa môžete na tom istom diele bezpečne sami realizovať. "Pokiaľ by to bol ako komerčný produkt, pri ktorom by si firma sama zo seba nechala sa spotvoriť trošku a dokázali by z toho urobiť ešte aj biznis, tak určite je to návod na úspech," dodal Drobný.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy