Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prichádza šťastie... Nečakaná návšteva v britskej adoptívnej rodine!
Zdielať na

Prichádza šťastie... Nečakaná návšteva v britskej adoptívnej rodine!

Zlom nastáva zajtra! Ivana Boórová a jej mama Eleonóra dostali pozvanie, ktoré sa cení. A to k náhradnej rodine ich Martinka a Samuela. Následne sa začne celý proces, ktorý chlapcov priblíži k cieľu - vytúženému návratu domov najneskôr 4. januára!

Vianoce síce nie, ale...

Ivana Boorová je bez detí už 907 dní. Včera ale prišla snáď tá najlepšia správa za posledné mesiace. Miestne úrady rozoslali všetkým zúčastneným stranám správu, v ktorej potvrdzujú, že sa vzdávajú možnosti odvolania. A to proti piatkovému rozsudku Kráľovského súdu. Nič nebráni odchodu detí na Slovensko. A to začiatkom januára.

"Týmto sa celý prípad uzatvára a prebehne celý tranzičný plán. Najneskôr 4. januára budú deti doma," potvrdil aj slovenský veľvyslanec vo Veľkej Británii Miroslav Wlachovský. Deti tak budú zverené starej matke.

Tá si už včera mohla vyzdvihnúť milovaného vnuka Martinka zo školy a ísť s ním domov. Do dočasného domova v mestečku Maidstone, ktoré je vzdialené asi 100 kilometrov od Londýna.

Osobný vklad jednej úradníčky

Slovenská republika vstúpila do prípadu detí Ivany Boórovej ako tretia strana. A to potom, ako na prípad a jej nečinnosť upozornili reportéri televízia JOJ. VIAC TU.

Následne naše úrady intervenovali za návrat oboch chlapcov do vlasti a  poskytli záruky zabezpečenia zdravotnej starostlivosti a vzdelávania. A to aj prostredníctvom osobnej účasti šéfky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí Andrei Cisárovej. VIAC TU.

Vymyslené obvinenia SS

Bývalá rehoľná sestra nezneužívala miestny sociálny systém, ale poctivo a tvrdo pracovala. Ako opatrovateľka v domove pre demenciou postihnutých starých ľudí. V Británii sa manželom narodili dvaja krásni synovia. Všetko pripomínalo dokonalú idylku. Nočná mora začala až banálnym vyšetrením v nemocnici...

Starší syn Martin mal vtedy dva roky a zdravotné problémy. Zápal na genitáliách. Ivana s ním preto išla k lekárovi a tam sa začal ten neuveriteľný kolotoč. "Vo štvrtok večer začali s tým, že to nie je iba zápal. Že to vyzerá na úmyselné zranenie dieťaťa. Tým, že je to na genitáliách, ono to vyzerá na nejaký sexuálny motív," spomína babka Samka a Martinka. Obvinenia sa však nepotvrdili a SS poskytol súdu nepravdivé údaje...

V Londýne je Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Téme sa venuje aj Dárius Haraksin. ONLINE REPORTÁŽ TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy