Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hlina svoj odchod z klubu OĽaNO oznámil Paškovi
Zdielať na

Hlina svoj odchod z klubu OĽaNO oznámil Paškovi

Poslanec parlamentu Alojz Hlina písomne oznámil predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi, že vystupuje z klubu Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO). Povedal to hovorca predsedu parlamentu Pavol Chovanec. Hlina sa tak stáva tretím nezaradeným poslancom v tomto volebnom období. V máji opustili poslanecký klub KDH Daniel Lipšic a Jana Žitňanská.

Matovič prešiel za hranicu

Hlina svoj odchod zdôvodnil tým, že OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a podľa jeho vedomostí je aj spolu s Kotlebovou stranou Naše Slovensko jediným hnutím, ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba. Podľa Hlinu OĽaNO nezvláda náročný proces približovania sa k demokratickým štandardom.

Hlina označil za svoj ďalší dôvod na vystúpenie z klubu skutočnosť, že Igor Matovič prekročil hranicu, ktorú je Hlina ochotný akceptovať. "Mám svoju hrdosť a dôstojnosť a ak som si doposiaľ vyprosil, aby ma niekto nazýval hanlivými výrazmi, tak ani vstupom do politiky to nie som ochotný meniť," dodal Hlina.

Označil ho vulgárnym slovom

Igor Matovič je podľa jeho slov posilnený tým, že ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi asi neprekáža, ako ho nazval pri ich vzájomnom konflikte v parlamente. "Musím ho však upozorniť, že ja si takéto označenie vyprosím. To, že ma v rokovacej sále parlamentu 25. októbra označil rovnako ako Roberta Kaliňáka, bolo pre mňa silným signálom, že úsilie posunúť OĽaNO smerom k demokratickým štandardom je viac ako náročná úloha". Poslanec zrejme naráža na udalosti z 9. septembra 2010 v parlamente, v čase, keď už boli vypnuté mikrofóny, Igor Matovič zo strany SaS označil poslanca za Smer-SD Roberta Kaliňáka vulgárnym slovom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy