Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hlina už nie je obyčajný človek. Ohlásil odchod z OĽaNO
Zdielať na

Hlina už nie je obyčajný človek. Ohlásil odchod z OĽaNO

V našom národnom parlamente máme ďalšieho urazeného poslanca. Tentoraz je ním Obyčajný človek - Alojz Hlina. V piatok vyhlásil, že vystupuje zo svojho materského klubu. Dôvod? Vraj ho kolega Matovič označil neslušným výrazom označujúcim mužské prirodzenie.

Dajte mi luxus nekomentovať

Predseda Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič nechce komentovať odchod Alojza Hlinu z poslaneckého klubu. "Dajte mi, prosím, luxus, aby som nášho Lojzíka nemusel komentovať. Sú ľudia, ktorých máte radi, ale nechápete ich kroky. Taký je môj vzťah k Lojzovi Hlinovi. Ľudsky ho mám rád, ale nechápem, čo veľakrát robí. Môj komentár by ničomu neprospel,“ povedal Matovič. 

Odmietol sa vyjadriť aj k požiadavkám Hlinu, za ktorých je ochotný vrátiť sa do klubu. "Sú ľudia, ktorým dnes dáte modré z neba, zajtra prídu s niečím iným,“ dodal Matovič.

Matovič prešiel za hranicu

"OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a podľa mojich vedomostí je aj spolu s Kotlebovou stranou Naše Slovensko jediným hnutím, ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba," pripomenul Hlina.

Podľa neho OĽaNO nezvláda náročný proces približovania sa k demokratickým štandardom. Hlina označil za svoj ďalší dôvod na vystúpenie z klubu skutočnosť, že Igor Matovič prekročil hranicu, ktorú je ochotný akceptovať. "Mám svoju hrdosť a dôstojnosť a ak som si doposiaľ vyprosil, aby ma niekto nazýval hanlivými výrazmi, tak ani vstupom do politiky to nie som ochotný meniť," dodal Hlina.

Označil ho vulgárnym slovom

Igor Matovič je podľa jeho slov posilnený tým, že ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi asi neprekáža, ako ho nazval pri ich vzájomnom konflikte v parlamente. "Musím ho však upozorniť, že ja si takéto označenie vyprosím. To, že ma v rokovacej sále parlamentu 25. októbra označil rovnako ako Roberta Kaliňáka, bolo pre mňa silným signálom, že úsilie posunúť OĽaNO smerom k demokratickým štandardom je viac ako náročná úloha".

Poslanec zrejme naráža na udalosti z 9. septembra 2010 v parlamente, v čase, keď už boli vypnuté mikrofóny, Igor Matovič zo strany SaS označil poslanca Smeru Roberta Kaliňáka vulgárnym slovom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy