Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Alojz Hlina pripustil rozchod s matovičovcami
Zdielať na

Alojz Hlina pripustil rozchod s matovičovcami

Najsilnejšiemu opozičnému klubu - Matovičovým Obyčajným ľuďom - hrozí oslabenie. V hnutí sa majú do konca augusta rozhodnúť, či sa organizačne priblížia štandardným politickým stranám. Väčšina klubu je proti. Informovala o tom televízia TA3.

Myslieť vlastnou hlavou

Hlina pripustil, že sa preto s matovičovcami rozlúči. V hnutí Igora Matoviča podľa spravodajskej televízie začali riešiť otázku, či zostanú voľným zoskupením slobodných a nezávislých, alebo politickou stranou so všetkým, čo k nej patrí.

Spúšťačom majú byť voľby do vyšších územných celkov a do samospráv. Iniciátormi sú podľa TA3 údajne tí, ktorí sa nedostali do parlamentu. Líder Obyčajných ľudí sa však zmenám bráni. "My sme sľúbili, že nikdy nebudeme klasická politická strana, že budeme zoskupením slobodných ľudí, nezávislých, ktorým je dovolené myslieť vlastnou hlavou," povedal Matovič pre TA3.

O zubnej kefke...

Na druhej strane stojí Alojz Hlina. "Ak mám byť zodpovedný, potrebujem vedieť, že som vo funkčnom systéme," vyhlásil Hlina. Diskusia má zatiaľ zostať doma v hnutí. Matovičoví poslanci však otvorene hovoria, že sú za pôvodný úmysel - zostať v hnutí nezávislých a bez straníckych štruktúr. "Ten, kto chce budovať stranu, nemôže byť členom združenia alebo organizácie, ktorá má vo svojom genetickom kóde práve boj proti tomuto momentu," povedal poslanec za OĽaNO Jozef Viskupič.

Hlina hovorí, že odísť z hnutia je ľahké, ale "cnostný muž sa proste s problémami borí, ponúka riešenie". Keby sa však už veci nedarili, pripustil aj inú možnosť. "Cnostný muž, keď už sa to nepodarí v rodine - tak zoberie zubnú kefku a ide," povedal Hlina. Matovič konštatoval, že komu ich smerovanie vyhovuje, je s nimi, komu nevyhovuje, ten s nimi nie je. Výsledok diskusie by mal byť jasný začiatkom septembra.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy