Skoro jasno
15°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Sme odpad, sťažovali sa ľudia pred ambasádou
Zdielať na

Sme odpad, sťažovali sa ľudia pred ambasádou

Pred slovenskou ambasádou v Londýne manifestovali ľudia žijúci vo Veľkej Británii, aby tak vyjadrili svoju nespokojnosť s chodom úradu. Pod názvom Zmeňme ambasádu vytvorili na sociálnej sieti Facebook skupinu, ktorá už má viac ako tisíc členov.

Arogancia zo strany ambasády

Niektorých protestujúcich prijal i veľvyslanec Miroslav Wlachovský. Míting prebiehal za zatvorenými dverami, médiám vstup umožnený nebol. "Chcel som iba vedieť, koľko zaplatím za nový pas. Pani konzulka na mňa začala kričať, že čo si myslím, že som, nič som nechápal," tvrdí organizátor protestu Marek Dolák. 

Ďalší účastníci údajne poctivo sledujú kauzu pochybne odobratých slovenských i českých detí britskou sociálkou. "Som znechutená tým, ako sa ambasáda postavila k prípadu pani Boórovej a ďalším. Som tehotná a rozhodla som sa odísť rodiť na Slovensko, pretože tu nemám istotu, že sa za mňa naša ambasáda postaví," povedala jedna z účastníčok, ktorá sa o proteste dozvedela cez Facebook.

Ďalší protest bude vo februári

"Arogancia, neslušné správanie na ambasáde, akoby by sme boli odpad. Nechávajú v radoch čakať rodičov s malými deťmi. Keď sa ozvete, vyjde potetovaný, dvojmetrový člen ochranky a vyvedie vás von," sťažuje sa aj ďalšia.

Protest nakoniec trval tri hodiny, pričom sa obe strany oboznámili s tou druhou. "Už len to, že si pán veľvyslanec našiel na náš čas, vidíme ako pozitívny krok. Snáď sa to bude už len zlepšovať," zhodli sa všetci prítomní. Ďalšie podobné stretnutie je naplánované na február. 

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy