Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mínus 3 slovenské deti, Briti vybabrali aj s Katarínou!
Zdielať na

Mínus 3 slovenské deti, Briti vybabrali aj s Katarínou!

To sa snáď nikdy neskončí! Britský SS vzal tri deti aj manželom Koštúrovým, ktorí žijú vo Walsalle. Od leta sú tak súrodenci bez milujúcich rodičov. Dôvodom je sporná podvýživa.

Schudol, lebo ochorel!

A opäť podobný scenár ako v mnohých iných prípadoch. Malého Martínka skolila angína a žiadne lieky nezaberali. Dokonca ani Paracetamol. Ten dovtedy zaberal na všetko.

Matka sa už nevedela na trápenie svojho syna ďalej pozerať, a tak ho vzala do nemocnice. To však ešte netušila, že svoje dieťa tak skoro neuvidí. "Povedali mi, že je podvýživený a že sa o neho nestarám," spomína Katarína Koštúrová.

Katarína potom presvedčovala lekárov, že Martin stratil váhu tým, že ochorel. Aj jeho otec vyzerá na fotkách ako kosť a koža. Synček tak jednoducho nemá byť po kom pribratejší. Pracuje ako mechanik a o rodinu sa príkladne stará.

To ale nebolo všetko. Sociálka Martínka rodine odobrala, potom si prišla aj po ďalšieho syna. Keď Katarína znovu otehotnela a porodila dcérku, domov sa s ňou z pôrodnice už nevrátila. Aj tú jej Briti odobrali.

Matka hľadá ďalšieho lekára

Záverečné súdne pojednávanie by malo prebehnúť už 3. decembra. Tam sa tiež rodičia dozvedia, či im deti vrátia alebo si ich niekto adoptuje. Dovtedy musí matka Katarína vyhľadať nového lekára, ktorý by posúdil stav detí. Tým tunajším neverí, vraj sú napojení na sociálnych úradníkov.

Poslankyňa Nicholsonová sa preto snaží rodine pomôcť. "Skontaktovali sme sa s pánom Kiskom, ktorý prípad posunie právnikom v Londýne. Všetko aj zaplatí," potvrdila.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy