Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nechutný biznis. Taliani priplatili za slovenské dieťa 2 500 €!
Zdielať na

Nechutný biznis. Taliani priplatili za slovenské dieťa 2 500 €!

Slovensko predávalo svoje deti do zahraničia. Po tom, čo odznela na verejnosti táto veta, sa akosi pozabudlo na to, aký závažný problém sa tým odkrýva. Bývalé vedenie Centra pre medzinárodno-právnu ochranu je ticho, to súčasné je nápomocné, ako sa len dá. Toto centrum je totiž jediné zodpovedné v tejto veci.

Deti zmizli!

V časopise Žurnál odzneli už v roku 2007 závažné podozrenia o obchode s deťmi. Taliansky pár mal za slovenské dieťa zaplatiť o 2 500 eur viac, než bolo treba. Teraz informácie vyplávali na povrch opäť.

"Mne sa hlási stále viac a viac profesionálnych rodičov, ktorí majú informácie z rôznych zdrojov o tom, že tie deti vôbec nie sú v tej krajine, do ktorej sme ich adoptovali," hovorí poslankyňa Nicholsonová.

Spúšťa sa nová stránka

"Prebieha audit od minulého týždňa a výsledok tohto auditu bude prioritne na výbore pre ľudské práva," dodáva poslanec Vladimír Jánoš. Audit by mohol odhaliť aj protizákonné konanie zo strany slovenských úradníkov. Čiastkové výsledky auditu by mali zaznieť na verejnosti už v stredu popoludní.

Horúcou témou je však stále odoberanie detí slovenským rodičom proti vôli vo Veľkej Británii. Ešte v stredu sa má naplno spustiť stránka detivsieti.org, kde budú základné informácie pre tých, ktorým odobrali deti. "Je tam veta, že ak ľudia potrebujú urýchlene pomoc, nech sa zatiaľ obrátia na mňa," informuje Nicholsonová.

Nikto nič nevedel?

Správy o podivných prípadoch z Británie stále neutíchajú. Podľa našich informácií Briti vrátili na Slovensko dve deti bez toho, aby sme o ne dokonca požiadali. Tieto informácie exkluzívne pre televíziu JOJ potvrdila poslankyňa Nicholsonová.

"Vrátené boli podľa mojich informácií z toho dôvodu, že u chlapca bol aktívny syfilis a mentálna retardácia u dievčaťa. Na centre ani nie je spis o týchto deťoch, to znamená, že centrum ani nevedelo, že tie deti vôbec boli odobraté," dodala poslankyňa.

Všetko o pochybných adopciách detí si môžete prečítať TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy