Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lukáš (17) pestoval marihuanu. Podľa neho to nie je nič vážne...
Zdielať na

Lukáš (17) pestoval marihuanu. Podľa neho to nie je nič vážne...

Až také vážne by to byť nemalo.. Týmito slovami reagoval iba 17-ročný pestovateľ marihuany na dvojročnú hrozbu za mrežami. Rastlinku pestoval v lese vo vedre, no na jej dodatočné spracovanie využíval povalu domu. Podarilo sa mu tak vyrobiť takmer 260 dávok.

Podľa hovorcu KR PZ Prešov, Daniela Džobanika, „rastlinu zobral na povalu rodinného domu, kde ju rozložil na dosku, aby ju vysušil a následne použil na výrobu cigariet.“

Mladík si však zrejme neuvedomuje závažnosť svojho činu. Na trest totiž reagoval dosť flegmaticky - podľa neho by to nemalo byť až tak vážne.

Rastlinu našiel vraj v lese

Podľa dostupných informácií mal Lukáš najprv tvrdiť, že rastlinu konope našiel voľne rastúcu v lese. Táto návnada mu nedala a príležitosť sa podľa všetkého snažil využiť. Rastlinu vykopal a presadil do veľkého plastového vedra.

Išlo o vrcholky konope, z ktorých by bolo možné vyrobiť od 105 do 259 obvykle jednorazových dávok drogy. Obvinenému Lukášovi by v prípade dokázania viny za drogovú trestnú činnosť hrozilo väzenie až na 10 rokov. No keďže je mladistvý, trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

wikipedia

Súvisiace články