Jasno
18°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Stredoškoláka chytili s hotovým drogovým arzenálom
Zdielať na

Stredoškoláka chytili s hotovým drogovým arzenálom

Žilinskí policajti chytili len 19-ročného drogového dílera. U seba, ale aj v aute, mal Lukáš veľké množstvo drog rôznych druhov. Chlapec to mal v piatok večer zrejme namierené k zákazníkom. Cestu mu však skrížili policajti z Národnej protidrogovej jednotky.

Stredoškolák Lukáš si svoju finančnú situáciu zrejme vylepšoval predajom drog, a to nie hocijakých. Policajti tmavočervený mercedes zastavili v Žiline. Išli takpovediac na istotu.

U mladíka našli LSD, marihuanu aj kokaín

"Študent policajtom dobrovoľne vydal 100 kusov poskladaných farebných perforovaných papierikov zložených zo 100 dielikov, u ktorých predbežná expertíza potvrdila, že sa jedná o LSD," uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V aute policajti zaistili aj tri sedemdecové zaváraninové poháre s marihuanou. Z tohto množstva by sa dalo vyrobiť takmer 2000 dávok. Zakázané látky mal Lukáš aj pri sebe. "Z ponožky na pravej nohe dobrovoľne vydal igelitové vrecko s obsahom kryštálikov bielej farby, u ktorých expertíza potvrdila, že sa jedná o látku s obashom kokaínu," doplnila Balogová.

Dodávateľa, u ktorého Lukáš drogy nakupoval, policajtom neprezradil.  Policajti u neho doma následne doma následne urobili aj domovú prehliadku.  Našli  tri trojlitrové fľaše, v ktorých bola pravdepodobne marihuana, striekačky, dve dávky pervitínu a váhu.

Mladíkovi hrozí dlhý pobyt v base

Vyšetrovateľ už Lukáša obvinil z drogovej trestnej činnosti. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému mladíkovi trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov. Sudca v pondelok popoludní rozhodol, že mladík bude vyšetrovaný vo väzbe.

Drogy môžu vyzerať nenápadne

Polícia vyzýva predovšetkým rodičov, aby svoje deti a študentov kontrolovali. Nebezpečná halucinogénna droga LSD totiž môže vyzerať ako obyčajný farebný papierik.

TV JOJ

Najčítanejšie správy