Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kaliňákov šofér prekročil rýchlosť o 69 km/h!
Zdielať na

Kaliňákov šofér prekročil rýchlosť o 69 km/h!

Počiatek, Kaliňák, Lajčák či Zvolenská? Skúste si tipnúť, ktorý minister/ka sa na stredajšie rokovanie vlády ponáhľal/a najviac. Že nemáte ani šajnu? Nevadí. Televízia JOJ to zistila!

Najpomalší bol Lajčák

Diaľnica D1, 9 hodín ráno. Na jeden z opustených nadjazdov prichádzame spolu so zanietencom, ktorý má meranie rýchlosti ako svoje hobby. Predpokladáme, že v tomto čase diaľnicou poputujú vládne limuzíny, smerujúce na výjazdové rokovanie vlády.

Merali sme profesionálnym meračom, ktorý je homologizovaný aj pre slovenskú políciu. Netrvalo dlho a v hľadáku laserovej pušky sa začali objavovať prvá ministerské limuzína. Ich vodiči mali zrejme poriadne naponáhlo. Nie všetkých sa však podarilo laserom zachytiť. 4. miesto si vyslúžil svojou jazdou minister zahraničných vecí Lajčák. Jeho vodič šiel rýchlosťou 150 km/h.

Prvú trojku otvára ministerka zdravotníctva Zvolenská. Jej služobný mercedes so zapnutými majákmi bolo vidieť už z diaľky. Rýchlosť 155 km/h. Na striebornej priečke sa v tomto prípade umiestnil minister dopravy Počiatek. Aj jeho šofér mal naponáhlo. Rýchlosť 168 km/h.

Najrýchlejší bol Kaliňák

Nameraným ministrom, ktorý sa na externé rokovanie vlády ponáhľal najviac bol v stredu minister vnútra Kaliňák. Šofér jeho ministerskej limuzíny zošliapol plyn najviac. 179 km/h.

Kým bežní vodiči si takúto rýchlu jazdu pod hrozbou vysokej pokuty dovoliť nemôžu, profesionálni vodiči - policajti,  majú na takúto jazdu zo zákona právo. Ministri navyše argumentovali tým, že na tachometer vodičovi nevidia. A počas jazdy pracujú. Aj napriek tomu si sypali popol na hlavu.

"Sú situácie, kedy sa neponáhľate a idete v pohode a nikto to nerieši ale pri pracovných programoch, si treba povedať otvorene, že niekedy tá situácia nastane," tvrdil minister Kaliňák.

1. miesto: Robert Kaliňák,  rýchlosť 179 km/h

2. miesto: Ján Počiatek, rýchlosť: 168 km/h

3. miesto: Zuzana Zvolenská, rýchlosť: 155 km/h

4. miesto: Miroslav Lajčák, rýchlosť: 150 km/h

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy