Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Reportér Kubáni v Adamovom rúchu. Nudisti to nemajú ľahké...
Zdielať na

Reportér Kubáni v Adamovom rúchu. Nudisti to nemajú ľahké...

Sú ľudia, ktorí sa vedia potiť aj v plavkách. Preto ich pre istotu nenosia... Lenže ono to nie je také jednoduché vybrať sa k vode chytať bronz bez plaviek. Ak vás rovno nezatknú, tak vás budú minimálne očumovať. Na Slovensku máme totiž len jedinú legálnu nudapláž. Všade inde chodia nudisti nadivoko. Jožo Kubáni sa preto vybral "nudistikovať" na Liptovskú Maru.

Naturista či nudista?

Ak vychádzate z vody oblečení, teda v plavkách, naturisti a nudisti vás nazvú textilákom. Ak ale do vody vchádzate tak, ako vás matka príroda stvorila, ste naturistom alebo nudistom. Naturistom v tom prípade, ak nahota znamená pre vás súžitie s prírodou, chránite ju a žijete ekologicky.

Jediná nudapláž je v Štúrove

Na Slovensku byť nudistom vôbec nie je jednoduché. Jediná legálna nudapláž je v Štúrove. "Jediná vec, čo treba dodržať, je, aby nudapláž bola oddelená od tých, ktorí tam nechcú ísť," vysvetlil riaditeľ kúpalísk v Štúrove.

Nuž a čo sa názorov Slovákov týka, tá staršia generácia by vám zelenú zrejme nedala. "Nie, to by sa mi nepáčilo..." "Moja mať takto povedali, keď ma obliekali - na dole tú sukňu, nech ti kolená netrčia a teraz chodia nahí načisto," hovoria babičky.

Nudistami sme vlastne všetci

Všeobecne sa ale dá povedať, že ľudia sú čoraz tolerantnejší. "Nevadí mi to, to je každého vec, a keď je pekný zadok, tak sa aspoň pozrieme..."

Napokon Kubáni vyznávačov slnečného kúpeľa bez plaviek predsa len našiel, no na kameru sa veľmi vyjadrovať nechceli. Jeden sa však nahý cíti slobodný ako dieťa, druhý to považuje za oddych od ľudí. Na chvíľu si to teda skúsil aj Jožo Kubáni. No ako niektorí Slováci sami podotkli, nudistami sme tak či tak. "Máme skutočne holú riť," komentoval jeden....

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy