Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Leto ako v trópoch nepoľaví minimálne päť dní...
Zdielať na

Leto ako v trópoch nepoľaví minimálne päť dní...

Teploty okolo 30°C, jemný vánok a dusno. To, čo sme si zažili za posledné dni, sa zopakuje aj tento víkend. Až na búrky, ktoré sa spolu s dažďom majú prehnať nad Slovenskom a snáď nás aj trochu osviežiť. Pokiaľ však s túžbou čakáte na avizovaný studený front od pondelka, možno sa sklamete...

SATELITNÉ ZÁBERY AKTUÁLNEHO VÝVINU POČASIA NÁJDETE TU.

Teplý víkend, pozor na búrky

Koniec pracovného týždňa, ale nie koniec veľkých horúčav. Stredná Európa si stále užíva teploty nad 30°C, miestami dokonca 35 stupňov a Slovensko nie je výnimkou. Zatiaľ čo západ si v tento deň užije 35 stupňov, na strednom a východnom Slovensku hlásia meteorológovia rovnako teploty od 28 až do 34 °C.

A hoci cez deň je hlásený len slabý vetrík, v prípade hroziacich búrok s krupobitím môže zosilnieť. Pre celý juh krajiny platí pre vysoké teploty aj naďalej výstraha druhého stupňa a to na celý víkend. Ten sa však bude vyznačovať miestami búrkovým počasím s prívalovými dažďami.

Studený front sa rozpadne

Podľa hydrológa Michala Hazlingera si v najbližších dňoch prežije západ Európy veľké ochladenie, teploty totiž klesnú miestami až o 10 stupňov! Niektoré oblasti tak budú hlásiť teplotu 20°C a to vďaka studenému frontu, ktorý poputuje až do strednej Európy.

Hydrológ Hazlinger však upozorňuje, že než k nám dorazí, tak sa rozpadne a preto k značnému ochladeniu na Slovensku možno nedôjde. Od pondelka sú síce hlásené búrky a dážď, teploty však majú klesať len o pár stupňov, výnimočne dosiahnu v priebehu pondelka až stredy okolo 30 stupňov Celzia, inak klesnú na snáď príjemnejších 28 až 29 stupňov.

Chcete mať stále najaktuálnejšie informácie o počasí? Stiahnite si NAJLEPŠIE POČASIE do vášho iPhonu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy