Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krach Alex Tour. Turisti sú zúfalí, nemajú zaplatené hotely
Zdielať na

Krach Alex Tour. Turisti sú zúfalí, nemajú zaplatené hotely

Na Slovensku skrachovala ďalšia cestovná kancelária. Alex Tour v pondelok o 11:00 po dvadsiatich rokoch existencie vyhlásila krach. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

Finančné problémy

"Cestovná kancelária Alex Tour, s.r.o. týmto vyhlasuje, že sa dostala do finančných problémov, preto nemá možnosť uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb," píše sa na webovej stránke cestovnej kancelárie www.alextour.sk.

O klientov sa postará poisťovňa

Cestovná kancelária tvrdí, že o klientov, ktorí sú momentálne v zahraničí sa postará poisťovňa Kooperatíva. V tejto poisťovni má kancelária Alex Tour uzatvorenú zákonnú poistku voči insolventnosti. Spoločnosť Alex Tour končí po dvadsiatich rokoch.

Pokazená svadobná cesta

Tešili sa na to, že si oddýchnu a namiesto toho ich čakala iba kopa stresu. Marek so svojou manželkou sa vybrali na Mallorku s cestovnou kanceláriou ešte 16. júna, Za 2 800 eur ich po prílete ubytovali v náhradnom hoteli nižšej kategórie. "V noci sme nechceli spať na ulici a zostali sme tam aj v nedeľu, pretože v nedeľu cestovka nepracuje," komentuje nepodarenú dovolenku Marek.

V priebehu piatich dní, z plánovaných siedmich, sa sťahovali ešte dvakrát. Namiesto all inclusive mali jedlo v plastových téglikoch, v izbách mali len vysoké pivničné okná. Posledná rana prišla, keď im oznámili, že aj v treťom náhradnom hoteli majú ubytovanie namiesto do soboty, len do štvrtka. Problémy s dovolenkou na Mallorce mali aj iní dovolenkári. 

Ďalšia cestovná kancelária sa už dokonca ponúkla, že je ochotná oklamaných dovolenkárov priviezť domov. "Cestovná kancelária Satur je pripravená poskytnúť pomoc klientom skrachovanej cestovnej kancelárie Alex Tour," uviedla Eleonóra Fedorová, generálna riaditeľka CK Satur.

Ministerstvo zatiaľ nikto nekontaktoval

Rezort diplomacie vzniknutú situáciu monitoruje. Žiadni klienti skrachovanej spoločnosti sa zatiaľ na ministerstvo zahraničných vecí neobrátili, ale urobili tak niektorí delegáti cestovnej kancelárie. "Na ministerstve zahraničných vecí SR sa zíde operačné centrum, ktoré situáciu preverí, bude v kontakte s cestovnou kanceláriou, komerčnou poisťovňou, u ktorej je poistená proti insolventnosti a so zastupiteľskými úradmi, u ktorých prichádza do úvahy, že by sa na nich mohli obrátiť občania SR," povedal hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

alextour.sk

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy