Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlatý padák 40 tisíc eur dostal aj exriaditeľ lesov!
Zdielať na

Zlatý padák 40 tisíc eur dostal aj exriaditeľ lesov!

"Zlatý padák" alebo presnejšie špeciálnu odmenu mal dostať aj bývalý riaditeľ štátneho podniku Lesy SR Igor Viszlai - a to od exministra pôdohospodárstva Zsolta Simona ešte minulý rok. Súčasný minister Jahnátek zároveň poukazuje na sporný prevod časti poľovníckeho revíru Bagľaš na juhu Slovenska len deň pred voľbami...

Ďalšia špeciálna odmena 40 tisíc eur

40 tisíc eur. "Toto je špeciálna odmena, ktorú nastavil predchádzajúci minister Zsolt Simon vtedajšiemu generálnemu riaditeľovi štátnych lesov," komentoval Ľubomír Jahnátek. "Nevidím dôvod, aby mal generálny riaditeľ nárok na 20% zisku spoločnosti," hovorí o plánovanom novom nastavení, podľa ktorého už nový riaditeľ takúto odmenu nebude môcť získať. Zisk totiž netvorí riaditeľ, ale celý podnik.

Bývalý šéf agrorezortu Zsolt Simon potvrdil túto odmenu, za jej udelením aj výškou si však stojí. "Odmena je ešte nižšia než adekvátna. Pre mňa bolo potešením mať takého riaditeľa štátnych lesov," reagoval. Podľa neho totiž Viszlai zvýšil zisk podniku z 322 tisíc eur z roku 2009 na 18,68 mil. eur v roku 2010.

SDKÚ chce jednať o stropoch odmien

Vysoké odmeny pre odchádzajúcich manažérov štátnych podnikov odsúdila aj SDKÚ-DS. Navrhuje preto v rámci obmedzenia možnosti ich udeľovania jednak zverejňovanie platov a odmien od 1500 eur, jednak presadenie stropov pri odmeňovaní, ktoré by boli individuálne podľa jednotlivých podnikov. Zároveň by podľa jej predstaviteľov mala existovať priama súvislosť medzi výkonom a odmeňovaním...

"Je to hrubé politické zlyhanie," hovorí KDH...

Vysoké odstupné je poškodením dobrého mena KDH, vyjadril sa podpredseda strany Július Brocka. "Je to hrubé politické zlyhanie a necitlivosť v dnešnej dobe." Predsedníctvo sa preto bude vo štvrtok na mimoriadnom zasadnutí zaoberať neprimerane vysokým odstupným. Podľa poslanca Martina Fronca by strana mala vyvodiť dôsledky z týchto odmien, ktoré nominanti hnutia dostali po odchode z funkcií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy