Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zlatý padák dostal aj bývalý šéf železníc Pavel Kravec
Zdielať na

Zlatý padák dostal aj bývalý šéf železníc Pavel Kravec

Séria škandálov zlatých padákov z dielne Jána Figeľa pokračuje. Odstupné vo výške 170-tisíc eur dostal aj generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko Pavel Kravec.

Ďalší zlatý padák 

Sumu potvrdil na včerajšej tlačovej konferencii samotný exminister. Figeľ zároveň dodal, že sa o tom dozvedel v sobotu. Pavel Kravec pritom patril medzi jeho najbližších spolupracovníkov.

Predseda KDH Ján Figeľ povedal, že dal preveriť situáciu v spoločnostiach spadajúcich pod rezort dopravy. Podľa neho manažmenty spoločností nenasledovali kroky, ktoré prijala vláda Ivety Radičovej a riadili sa pri vyplácaní odstupného vnútornými pravidlami pre manažérske zmluvy.

Figeľ viní manažmenty

Figeľ potvrdil, že jedným z tých, ktorým podľa manažérskej zmluvy prináleží vysoké odstupné, je bývalý generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. Pavol Kravec. Figeľ nepriamo vyzval aby ľudia, ktorí s takýmto odstupných odchádzajú, sa vzdali nároku naňho. Kravec by mal dostať odmenu takmer 170-tisíc eur. Figeľ sa to dozvedel až v sobotu, nevie, prečo mu to Kravec nepovedal, pripusti, že to možno podcenil.

Začiatkom týždňa sa prevalila informácia, že bývalá šéfka Slovenskej pošty Marcela Hrdá má po 14 mesiacoch vo funkcii nárok na odmenu až 178-tisíc eur. Aj túto zmluvu podpísal exminister Figeľ, pod ktorého rezort pošta spadala.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy