Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na vlastnej koži. Ako ušiel exprezident Schuster grizlymu
Zdielať na

Na vlastnej koži. Ako ušiel exprezident Schuster grizlymu

Nafotil obrovského medveďa z metrovej vzdialenosti, vyletel autom z cesty do lesa a visel z helikoptéry vo výške viac ako 3000 metrov nad zemou. A to všetko pre dobrú fotku. Znie to, ako keď Chuck Norris dostane nový fotoaparát. Je to však inak. Znalcov určite neprekvapíme, keď prezradíme, že tým akčným fotografom je exprezident Slovenskej republiky – Rudolf Schuster. Včera otvoril výstavu svojich cestopisných fotografií z ruskej Kamčatky.

Riskoval vlastný život...

"Mám rád každú fotografiu," povedal na margo svojej výstavy exprezident Rudolf Schuster. Ale predsa len našiel niekoľko takých, ktoré sú pre neho vzácnejšie ako iné. Sú to tie, ku ktorým sa viaže aj príbeh. Napríklad, keď ušiel svojmu sprievodu, aby mohol vyfotiť medveďa.

"Zrazu ku mne priskočil na meter a pol aj s rybou v papuli. To už by som nechcel zažiť. Prvýkrát som vedel, čo je to zježenie vlasov a nevedieť sa pohnúť z miesta od strachu. Ale ten medveď utiekol odo mňa, ešte aj rybu mi nechal," dodal exprezident.

Kam sa ešte chystá?

Jeho sprievodcovia mu za to aj poriadne vynadali a to, že mal veľké šťastie, si uvedomuje aj sám. Kamčatské sopky fotil zasa z otvorenej helikoptéry priviazaný popruhmi. Letel vo výške viac ako 3000 metrov nad zemnou.

Veľkú radosť mal aj z údolia gejzírov, ktoré pred pár rokmi zasypal veľký zosuv pôdy. Pred ním tam bolo 23 veľkých  a asi 100 malých gejzírov. Teraz sa chystá na Čukotku - lebo tam sa stretávajú ľadové medvede s grizly.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Rudolf Schuster_medveď grizly_výstava_koláž

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy