Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NA VLASTNEJ KOŽI. Obie (37) mal pre chybu súdu zomrieť...
Zdielať na

NA VLASTNEJ KOŽI. Obie (37) mal pre chybu súdu zomrieť...

Jojkársky štáb v Los Angeles zaznamenal nevídanú vec. Muža, ktorý čakal na trest smrti, po 17-tich rokoch pustili na slobodu. Obnovené vyšetrovanie totiž ukázalo, že očitý svedok klamal. Obie Anthony tak začína nový život a chystá sa oženiť. Nášmu redaktorovi prezradil, že by chcel ísť na svadobnú cestu do Európy a navštíviť by chcel aj Slovensko.

17 rokov v base

Príbeh 37-ročného Obieho Anthonyho šokoval celý svet. Ako 19-ročný sa dostal nevinne do väzenia za vraždu prvého stupňa, kde čakal na svoju popravu.

Sympatický Obie tak strávil za mrežami viac ako polovicu svojho života. Len pred necelým pol rokom losangeleský súd obnovil jeho prípad, ktorý dokázal jeho nevinu a dnes je už Obie po sedemnástich rokoch opäť na slobode.

"Je možné zabudnúť na 17 rokov života? To vám už nik nevráti. Teraz sa už pozerám len dopredu a snažím sa žiť naplno," tvrdí Obie.

Chce byť právnikom

Je to skutočný hrdina. Nedostal žiadne finančné odškodnenie, nemá zdravotné poistenie, stále má záznam kriminálnika. Aj napriek tomu všetkému sa na nikoho nehnevá a statočne bojuje.

Začal študovať právo, prednáša na amerických univerzitách. Jeho cieľom je obhajovať nevinne odsúdených a tvrdo bojuje za zrušenie trestu smrti.

Snúbenica Denise, učiteľka v materskej škôlke, s ktorou sa Obie pozná už od 12 rokov, stála celé roky na strane svojej lásky. Snúbenci už teraz plánujú svadobnú cestu. Chystajú sa do Európy a vynechať nechcú ani Slovensko.

Obie Anthony_na smrť odsúdený_USA_nevinný_Los Angeles

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy