Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vo väzení v Želiezovciach sa vraj robia čierne kšefty!
Zdielať na

Vo väzení v Želiezovciach sa vraj robia čierne kšefty!

Vo väzení v Želiezovciach údajne dochádza k čiernemu obchodu. Dvaja odsúdení majú tvrdo vykorisťovať ostatných trestancov. Tí sa zrejme nevedia brániť, a tak nemajú inú šancu, ako sa tomu podriadiť. Okrem toho muž, ktorý nám o celom probléme napísal, tvrdí, že vedenie ústavu s tým nič nerobí.

Niektorí odsúdení majú pôsobenie v base podľa našich informácií podchytené. Obchod sa týka najmä čistého oblečenia a obľúbených liekov. S nimi sa totiž výmenné bartre podľa odsúdených, ktorí v minulosti prehovorili, robia najjednoduchšie a veľmi často.

Kšefty s čistým oblečením

Situácia v Želiezovciach má byť neúnosná. "Vo väzení v Želiezovciach si dvaja väzni rozbehli obchody, predaj ústavných zvrškov. Keď chcete chodiť čisto oblečení, musíte pri príchode do ústavu za to zaplatiť priamo im dvom," tvrdí náš zdroj.

Ministerstvo spravodlivosti, ktoré stav v tomto ústave preverilo to ale odmieta. "Uvedené informácie sa nezakladajú na pravde. Odsúdení v ústave nemajú pri sebe finančnú hotovosť, čiže nejaké obchodovanie alebo uplácanie medzi odsúdenými nie je ani možné," povedal hovorca rezortu Peter Bubla.

Čierne obchody v base sa ale nerobia za peniaze. Podľa rezortu je však vydávanie výstrojných častí presne zadefinované v interných predpisoch zboru a každý odsúdený dostane, čo má. "Okrem toho, prevzatie týchto výstrojných častí odsúdený vždy potvrdzuje aj podpisom," doplnil Bubla. Podobné to je aj pri vymieňaní bielizne, ktoré dokonca vždy dozoruje referent alebo pedagóg.

Obchodovať sa má aj s liekmi

Toto ale nie je jediný problém, ktorý trápi nášho diváka. ",Ďalej predávajú väzňom lieky a vedenie ústavu o tom vie a sa na to len prizerá. Prosím vás, urobte nejakú nápravu," napísal nám.

Vydávanie a dávkovanie liekov je ale podľa ministerstva totálne pod kontrolou. "Akékoľvek podozrenia, pokiaľ ide o nejaké zneužívanie liekov sú okamžite prešetrované vedením ústavu," tvrdí Bubla.

Kúpa a predaj rôznych omamných a psychotropných látok je trestný čin. Odsúdený, ktorý si už jeden trest odpykáva, si tak môže svoj pobyt za mrežami poriadne predlžiť, a to aj o niekoľko rokov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy