Jasno
14°
Bratislava
Prvou obvinenou Gorilou je Pavol Rusko
Zdielať na

Prvou obvinenou Gorilou je Pavol Rusko

Rozsiahla kauza Gorila má prvú obeť! Obvineným je bývalý minister hospodárstva Pavol Rusko. Polícia s prokuratúrou ho obvinili v súvislosti s predajom spoločnosti Paroplynový cyklus. Ako prvý túto informáciu priniesol denník SME.

Orgány činné v trestnom konaní by mali popoludní oznámiť, o aký trestný čin ide. Rusko ako exminister hospodárstva zrejme podľa denníka neurobil všetko pre to, aby bol predaj transparentný.

Rusko: Čo je to za nezmysel?

"Prosím? Mňa obvinili?" Rusko bol po tom, čo mu denník SME zatelefonoval v šoku. "Čo je toto za nezmysel?" pýta sa. Minister vnútra Daniel Lipšic týždeň pred voľbami oznámil, že podáva na prokuratúru návrh na zrušenie privatizácie PPC. Pri vyšetrovaní Gorily narazili podľa neho na dôkaz, ktorý ich upozornil na nevýhodnosť privatizácie, aj na Ruskovu analýzu.

O aký dôkaz ide, nepovedal. Odvolával sa aj na správu exministra hospodárstva Pavla Ruska, ktorá v tom čase označovala predaj za netransparentný. Rusko vtedy ako minister správu stiahol z rokovania vlády, Lipšic hovoril, že aj preto sa o nej vláda nedozvedela, informoval denník SME.

Penta sa bráni obvineniam

Privatizácia spoločnosti Paroplynový cyklus (PPC) bola transparentná, tvrdenia ministra vnútra Daniela Lipšica o tom, že bola pre štát nevýhodná, sú lživé, manipulatívne a účelové. "Ak majú obvinenia voči komukoľvek vychádzať z takýchto lživých a fabulovaných tvrdení, tak neviem, čo k tomu dodať," povedal hovorca Penty Martin Danko.

"Samozrejme, je v rukách orgánov činných v trestnom konaní, ako sa bude vec vyvíjať, my nevidíme dôvod, aby sme to bližšie komentovali," dodal. Zdôraznil, že privatizácia PPC prebehla v štandardnom medzinárodnom tendri a spoločnosť Penta ponúkla najvýhodnejšie podmienky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy