Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Protest Gorila slabne, SDKÚ-DS dostala veľkonočnú nádielku
Zdielať na

Protest Gorila slabne, SDKÚ-DS dostala veľkonočnú nádielku

V Bratislave sa v piatok opäť protestovalo proti Gorile. Tentoraz sa však na Hviezdoslavovom námestí napriek peknému počasiu zišla asi len tisícka ľudí. Tá sa potom vydala na cestu ulicami mesta smerom k centrálam politických strán v bratislavskom Ružinove.

Protest proti Gorile sa začal približne o 16-tej hodine tentoraz na Hviezdoslavovom námestí. Napriek peknému počasiu prišlo však podstatne menej ľudí ako pri predchádzajúcich protestoch. V pohotovosti bola polícia a v meste prijali dopravné ombmedzenia.

Žiadali zrušenie volieb

Organizátori okrem iného požadovali zrušenie nadchádzajúcich  predčasných parlamentných volieb. Informovali tiež o požiadavkách na politické strany, ktoré sa týkali zrušenia trestnoprávnej imunity, či zákona o referende.

SDKÚ dostala predčasnú veľkonočnú nádielku

Približne o 16.30 sa dav vybral na pochod mestom. Medzi účastníkmi však neboli ako posledne extémisti. Protestný pochod potom po oficálnom skončení akcie pokračoval po Trnavskom mýte smerom na Ružinov k centrálam politických strán Smer-SD a SDKÚ-DS.

Niekoľko desiatok nahnevaných ľudí zasypalo centrálu SDKÚ-DS vajíčkami. Po niekoľkých desiatkach vajec, ktoré hodili do zamknutých dverí kultúrneho domu Ružinov, kde strana Mikuláša Dzurindu sídli, prišli policajní ťažkoodenci a priestor obkolesili. Následne lietali vajíčka na logo strany, ktoré je na priečelí budovy.

K Smeru sa demonštranti nedostali

Po niekoľkých minútach sa vybral dav s výkrikmi "Poďme na Fica" pred sídlo strany Smer-SD. Vajíčkovú spŕšku však centrála socialistov nedostala. Policajti zahatali prístupové chodníky a tak protestujúci ostali niekoľko desiatok metrov od budovy, kde skandovali heslá ako napríklad Fico do basy, dosť bolo goríl, hanba vám. Polícia nemusela ani pred sídlom SDKÚ ani pred centrálou Smer-u zasiahnuť.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy